L’Ajuntament inicia les obres d’un nou centre d’allotjament temporal a Ciutat Vella per a persones desnonades : Servei de Premsa

L’Ajuntament inicia les obres d’un nou centre d’allotjament temporal a Ciutat Vella per a persones desnonades

24/12/2014

L’Ajuntament de Barcelona inicia les obres de rehabilitació de la finca de Sant Pere Més Baix, número 88, (Districte de Ciutat Vella), per convertir-la en el nou Centre d’Allotjament Temporal per a persones que han patit un desnonament, que pateixen una situació d’especial vulnerabilitat, i que no disposen d’un domicili o que aquest no es trobi en condicions adequades per a viure-hi.

El centre disposarà de 12 habitatges distribuïts en quatre plantes i les zones comuns situades a la planta baixa. L’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, realitzarà una inversió de 1.468.182,85 euros en aquest edifici de més de mil metres quadrats, i està previst que les obres finalitzin en 12 mesos.

La tinenta d’alcalde Maite Fandos ha recordat que aquest serà el tercer centre d’allotjament temporal que posa en marxa l’Ajuntament de Barcelona, que se sumarà al Centre d’Allotjament Familiar Temporal de Navas, posat en marxa el mes de desembre del 2012, i el Centre d’Allotjament Temporal Hort de la Vila, que va començar a funcionar mesos després, el mes de maig del 2013. “Aquests equipaments volen donar compliment als objectius que ens vam fixar a principis de mandat de prioritzar l’atenció a les persones que es troben en una situació de manca d’habitatge i en risc d’exclusió social, i oferir resposta davant la situació de desprotecció que genera el desnonament d’una família”, ha dit Fandos.

Pel que fa el Centre d’Allotjament Familiar Temporal de Navas, és un equipament que compta amb 25 habitatges amb estances d’us comú, i està dissenyat per acollir aquells nuclis familiars o unitats de convivència que ja estiguin en seguiment per part dels Serveis Socials de la ciutat de Barcelona i que ja tinguin adjudicat un pis a través de la Mesa d’Emergències Socials però que encara no en poden disposar. Des de la seva posada en marxa, i fins a data de 30 de novembre d’aquest any, el Centre ha acollit a 511 persones (152 unitats de convivència). El temps de mitjana d’estada a l’equipament és de gairebé 116 dies.

El Centre d’Allotjament Temporal Hort de la Vila és un equipament destinat a cobrir la necessitat d’allotjament de persones soles i parelles vulnerables, sense fills a càrrec, que hagin patit un desnonament o d’altres circumstàncies greus, i que no comptin amb prou recursos ni amb una xarxa de suport, i no tinguin cap expectativa de poder comptar amb un habitatge estable de manera immediata. El centre compta actualment amb 90 habitacions individuals i dobles segons la necessitat dels usuaris. El centre també disposa de menjador, cuina, zona d’ordinadors i altres espais comuns. En el centre d’allotjament també s’ofereixen activitats socioeducatives i s’elaboren plans individuals de treball per realitzar projectes d’integració social dels usuaris. Aquest equipament ja ha allotjat a un total de 283 persones, amb 140 dies d’estada de mitjana.Compartiu aquest contingut