Les Corts inicia obres a l’antic edifici de les Cristalleries Planell i amplia el Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” : Servei de Premsa

Les Corts inicia obres a l’antic edifici de les Cristalleries Planell i amplia el Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

03/01/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de les Corts ha iniciat al desembre les obres de construcció de dos nous equipaments: l’edifici de les Cristalleries Planell i el Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” que guanya espai amb la construcció d’una nova planta per sobre de l’altura actual.

 

Un edifici d’alta eficiència energètica a les antigues Cristalleries Planell

Ja s’han iniciat els treballs perquè les antigues Cristalleries Planell es converteixin en un nou edifici, de planta baixa i tres plantes d’altura, d’alta eficiència energètica, que acollirà l’Escola de Formació d’Adults del districte, el Centre de Normalització Lingüística i l’Hotel d’Entitats, tot mantenint la façana catalogada de les antigues cristalleries que dóna front als carrers d’Anglesola i del Doctor Ibañez. L’actuació es comença amb l’apuntalament de les façanes.

L’edifici comptarà amb 1.600 m2 de superfície construïda, entre la planta baixa (497m2), que ocuparà l’escola d’adults, primera planta (370m2) per al Centre de Normalització Lingüística, i tercera (370m2), on anirà l’Hotel d’Entitats.

Aquesta actuació compta amb un pressupost de 3’76 milions d’euros i és un dels equipaments previstos en l’àmbit d’Europa-Anglesola, que en les darreres setmanes s’ha reactivat.

 

Un sistema constructiu innovador per ampliar el Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

El Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” guanyarà més de 900 m2, amb la construcció d’una nova planta en altura, on es preveu ampliar el nombre d’aules per als usuaris de l’equipament.

Els treballs han començat aquest mes, amb un sistema constructiu innovador on les estructures de la nova planta es construeixen en fàbrica i s’instal•len posteriorment al lloc, escurçant considerablement el temps d’obres i les eventuals molèsties per al funcionament del centre cívic, que pot mantenir l’activitat sense obres durant més temps. Des de desembre es construeixen industrialment les estructures, que s’instal•laran al centre cívic a partir del mes d’abril de 2015, i comportaran el tancament de l’equipament durant quatre mesos, fins després de l’estiu, quan es preveu finalitzar les obres.

 

Un centre cívic dinàmic que dóna servei a prop de 1.500 usuaris cada trimestre

El Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” dóna servei a prop de 1.500 usuaris cada trimestre. L’equipament ocupa actualment un edifici de planta baixa adjacent a la parròquia de Santa Tecla, on disposa d’una aula per a gent gran de 42 m2, el Casal de la Gent Gran, de 61’5 m2, i una sala polivalent per activitats de diversa índole amb una superfície de 184 m2. A més, compta amb un espai d’usos diversos de 42 m2, una sala per entitats de 21 m2, una sala de gimnàs de 254 m2, la sala Miralls de 21 m2, i un pati de 438 m2.

L’actuació consisteix en la formalització d’una nova planta pis coincident amb l’existent, de 913 metres quadrats, on s’ubicaria el Casal de la Gent Gran, que se sumarien a la planta baixa existent de 1.040 metres quadrats. Amb aquesta intervenció, s’aconsegueix augmentar l’espai destinat a cinc noves aules i tallers, un despatx per a la direcció, un paquet de serveis i magatzems per abastir a la nova planta, una sala d’actes i una terrassa adjacent per activitats a l’aire lliure, més de les dues escales preceptives i l’ascensor que asseguri l’accessibilitat.

S’ha realitzat un estudi per a l’optimització del consum i estalvi de l’energia elèctrica, que analitza l’estat actual dels consums i proposa la reducció de les potencies de contractació, sense pèrdua de la qualitat de subministrament ni penalització per excés de demanda, així com diferents mesures d’estalvi en l’enllumenat i a la climatització amb l’objectiu d’obtenir una reducció de la despesa per el consum de l’energia elèctrica.

 





Paraules clau

Les Corts/