L’alcalde Trias ha participat en l’acte d’inauguració del Teatre de Sarrià després de les obres de remodelació de l’espai que han durat tres anys : Servei de Premsa

L’alcalde Trias ha participat en l’acte d’inauguració del Teatre de Sarrià després de les obres de remodelació de l’espai que han durat tres anys

18/01/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest vespre en la inauguració del Teatre de Sarrià, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, després de les obres de remodelació de l’espai que han durat tres anys. A l’acte també han assistit el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; i el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers.

 

 

L’alcalde ha afirmat que Barcelona té un nivell cultural important i és referent internacional però ha afegit que això no seria possible sense centres com aquest. Trias ha remarcat que “La cultura neix aquí” i ha recordat que molta gent que es dedica al món de l’espectacle ha començat en centres com aquest. Com ha assenyalat, aquesta reforma, que ha permès que l espai disposi d unes instal·lacions modernes, amb un bon aïllament acústic i tèrmic, un aforament més gran, millor accessibilitat i amb les mesures de seguretat necessàries, “és important per Sarrià però també per Barcelona”.

El Teatre de Sarrià és un edifici propietat de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià que necessitava una reforma perquè s’havia quedat obsolet pel que feia a mesures de seguretat i s’havia d’aïllar acústicament per no molestar els veïns. Les obres han durat 3 anys i s’han fet en diverses fases perquè el teatre no perdés l’activitat cultural.

Les actuacions han comptat amb les aportacions econòmiques dels propietaris de l’edifici, de les institucions públiques i d’aportacions populars. En total, s’han invertit 1,5 milions d’euros, dels quals 668.209 euros han anat a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona.

La intervenció al Teatre ha suposat la renovació total de la caixa escènica, la construcció de lavabos, adequació d’accessos fent-los adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, mesures anti-incendis, climatització, obertura de l’amfiteatre o segon pis, i construcció d’un sobre-amfiteatre. Amb les obres, l’aforament del teatre ha augmentat fins a les 350 localitats.

 

Un símbol de Sarrià

La història del teatre es remunta al 1927, quan el ja desaparegut Orfeó Sarrianenc va encarregar construir l’edifici. Des de llavors el centre ha acollit centenars de representacions, obres teatrals, concerts o espectacles de dansa. És l’únic teatre que hi ha al districte. Cada any acull “L’estel de Natzaret”, una representació emblemàtica del barri que, durant més de 100 anys, s’ha transmès de generació en generació.





Paraules clau

Alcalde Trias/ sarrià/ Teatre de Sarrià/