Trias: “El projecte per al solar de la Quirón donarà resposta als veïns de La Salut i a les necessitats de la gent gran de la ciutat” : Servei de Premsa

Trias: “El projecte per al solar de la Quirón donarà resposta als veïns de La Salut i a les necessitats de la gent gran de la ciutat”

22/01/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui que l’Ajuntament de Barcelona construirà cent habitatges amb serveis per a gent gran en el solar que va ocupar l’antiga Clínica Quirón, i que va adquirir el consistori a l’any 2012. Trias ha explicat que aquest projecte també inclourà tres equipaments de barri, un casal per joves, un casal de gent gran i un casal de barri. “Aquest projecte donarà resposta a les necessitats dels veïns i veïnes del barri de la Salut, i a les de la gent gran de la ciutat”, ha dit l’alcalde.

 

 

Trias, que ha presentat el projecte en el mateix solar on s’ubicaran aquests equipaments –situat a l’avinguda Mare de Déu de Montserrat– ha explicat que el consistori va adquirir aquest espai al 2012 al Banc de Santander amb l’objectiu de conservar-hi els usos sociosanitaris amb què estava qualificat el solar. “Ara fem realitat un gran projecte que donarà vida a aquest barri”.

De la seva banda, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha recordat que aquest projecte dóna resposta a les necessitats “tant d’aquest barri, la Salut, com dels veïns d’Horta-Guinardó, que està a tocar d’aquí”. Fandos ha recordat que en aquest entorn mancaven equipaments públics, i s’ha mostrat convençuda que amb aquests equipaments de barri i els habitatges de gent gran, “els veïns i veïnes gaudiran d’un espai on relacionar-se, serà un espai multigeneracional, que ens ajudarà a enfortir el teixit de l’entorn”. Fandos ha recordat que el projecte per al solar de la Quirón contribuirà a la millora d’aquells barris de Gràcia i Horta, juntament amb el projecte de reurbanització de la plaça Sanllehy i el projecte d’urbanització de la Travessera de Dalt”.

L’antic edifici de la Clínica Quirón, situat a l’avinguda Mare de Déu de Montserrat, al districte de Gràcia, acollirà un centenar d’habitatges amb serveis per a gent gran, a més de tres equipaments de proximitat per al barri de la Salut i un aparcament de 65 places de lloguer.

El projecte, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, té un pressupost de 17,05 milions d’euros. Està previst que durant aquest mateix trimestre s’iniciï el concurs del projecte. Les obres de construcció del nou edifici –que ocuparà el solar de l’antiga Clínica, ara derruïda—s’iniciaran a la segona meitat de l’any 2016.

Els habitatges amb serveis per a gent gran són equipaments gestionats pel Patronat Municipal de l’Habitatge, i dotats de serveis d’atenció a les persones que ofereix l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.

El centenar d’apartaments d’aquesta nova promoció tindran una superfície aproximada de 40 metres quadrats, i constaran d’un dormitori, menjador-sala d’estar-cuina i bany adaptat. En el mateix bloc, a més, s’hi habilitaran zones comunitàries, com zona de bugaderia d’autoservei, sales comunitàries, etc…

 

Dossier relacionat:
L’antiga Clínica Quirón serà un edifici d’habitatges amb serveis per a gent granCompartiu aquest contingut