Francina Vila es reuneix amb la Delegada d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Milà per compartir mesures de les polítiques de gènere : Servei de Premsa

Francina Vila es reuneix amb la Delegada d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Milà per compartir mesures de les polítiques de gènere

23/01/2015

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila ha viatjat a la ciutat italiana de Milà per reunir-se amb la Delegada d’Igualtat d’Oportunitats de l’ajuntament milanès, Francesca Zajczyk. Aquesta trobada s’emmarca en les recents relacions institucionals que van iniciar les dues ciutats el passat mes de setembre per afavorir intercanvis d’experiències i que va culminar amb la signatura d’un acord de col·laboració entre els alcaldes de Barcelona i Milà.

L’objectiu de la trobada, que s’ha celebrat aquest matí, ha estat generar un espai de cooperació entre les dues ciutats per compartir estratègies i coneixements, i impulsar projectes conjunts de suport a les dones en l’àmbit de l’emprenedoria i l’empresa. Precisament la regidoria de Dona i Drets Civils, i dins del Pla Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats Real i Efectiva entre Homes i Dones, té com a objectiu principal impulsar l’accés de les dones al món laboral i professional en igualtat de tracte i oportunitats que els homes fomentant l’emprenedoria, l’autoocupació i noves formes d’organització del treball

Francina Vila ha recordat que “l’Ajuntament de Barcelona aposta per la promoció de la igualtat d’oportunitats i de tracte en l’àmbit del gènere i, en aquest sentit, promou l’intercanvi de bones pràctiques amb altres ciutats i l’impuls de projectes en aquest àmbit amb altres ciutats del món”.

Durant la reunió Vila ha compartit amb Francesca Zajczyk els diferents programes que des de la regidoria de Dona i Drets Civils s’estan impulsant amb perspectiva de gènere i garantia de drets civils:

Un dels altres punts tractats a la reunió ha estat la possible adhesió de Milà a la Xarxa Internacional de Dones de Metròpolis, presidida per la regidora Francina Vila. Aquesta xarxa té la missió de crear un espai internacional d’intercanvis i cooperació entre les dones que ocupen un càrrec polític, executives, directives i professionals que treballen en l’àmbit local i metropolità. Els seus principals objectius són: millorar la representativitat de les dones, tant en els governs locals com en els processos de presa de decisions en el si de les autoritats locals i metropolitanes, així com facilitar la difusió d’experiències i bones practiques relacionades amb la bona governança.

 

 

 

 

 

 Compartiu aquest contingut