Barcelona, entre les vint ciutats més segures del món : Servei de Premsa

Barcelona, entre les vint ciutats més segures del món

29/01/2015

La ciutat de Barcelona es troba entre les vint ciutats més segures del món, segons l’informe “Índex de ciutats segures 2015”, elaborat per la revista britànica ‘The Economist’, que avalua la seguretat urbana en l’era digital. En concret, la capital catalana se situa en el quinzè lloc d’un rànquing en què s’han tingut en compte quaranta indicadors de cinquanta ciutats de tots els continents.

En l’apartat concret de seguretat ciutadana, en el qual s’han pres en consideració els índex de fets delictius i els indicadors policials, la capital catalana encara obté millors resultats i assoleix l’onzena posició i la tercera entre les ciutats europees, per darrera d’Estocolm i d’Amsterdam. En aquest capítol l’estudi destaca que Barcelona “ha desenvolupat una estratègia policial sofisticada”, basada en l’augment de la presència policial als carrers i al metro de la ciutat, un fet que ha aconseguit que en els darrers tres anys els fets delictius al suburbà hagin baixat en un 32%. La publicació també remarca el fet que durant aquest mandat municipal s’ha aconseguit millorar la percepció de seguretat entre la ciutadania.

A més, i en referència a altres apartats, l’informe subratlla que la ciutat és la setena en termes de qualitat sanitària. En aquest sentit, l’estudi ha tingut en compte aspectes com l’accés dels ciutadans al sistema de salut, la ràtio de llits i metges per cada miler d’habitants, la qualitat de l’aire i de l’aigua i l’esperança de vida.

Per elaborar aquest informe, la Unitat d’Investigació del ‘The Economist’ ha analitzat aquestes cinquanta ciutats d’arreu del món, de les quals tretze són capitals europees, i ha agrupat les dades en quatre categories: seguretat ciutadana, de salut, de les infraestructures i tecnològica.

L’informe ‘Índex de ciutats segures 2015’ es pot consultar en detall al web de ‘The Economist’: http://safecities.economist.com/.

El Govern Municipal té com un dels seus objectius principals la millora de la seguretat a la capital catalana. En aquest sentit la Guàrdia Urbana en coordinació amb els Mossos d’Esquadra treballen de manera conjunta per garantir la màxima seguretat i convivència als carrers de la ciutat. Durant aquest mandat s’ha treballat mitjançant el disseny de dispositius i actuacions específiques per anticipar i prevenir els delictes i les infraccions de les ordenances que es poden produir a la ciutat i des de la proximitat als ciutadans.Compartiu aquest contingut