L’alcalde Trias afirma que la defensa de la justícia i la protecció jurídica de les persones més vulnerables són més importants que mai : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que la defensa de la justícia i la protecció jurídica de les persones més vulnerables són més importants que mai

30/01/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a l’acte central de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, organitzat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Oriol Rusca, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona; Carlos Carnicer, president del Consejo General de la Abogacía Española; membres de la junta del Col·legi d’Advocats de Barcelona; Germà Gordó, conseller de Justícia de la Generalitat; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern; i Lluís Martínez Sistach, cardenal-arquebisbe de Barcelona.

L’alcalde ha felicitat els nous membres del Col·legi d’Advocats de Barcelona i tots els col·legiats i col·legiades que avui han rebut les distincions pels 25 i 50 anys de professió, així com les persones i entitats guardonades pel Col·legi d’Advocats de Barcelona. Trias ha destacat que una de les medalles s’ha atorgat a la Fundació Migra Studium, que treballa defensant la dignitat i els drets dels immigrants més vulnerables. “Aquest guardó posa en valor el paper social de l’advocacia. El valor de l’ajuda als altres, de la defensa de la veritat i de la justícia en el sentit més ampli”. L’alcalde ha assenyalat que davant la crisi econòmica i social que estem vivint, “la defensa de la justícia i la protecció jurídica de les persones més vulnerables són més importants que mai”.

L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats, “una institució molt representativa de Barcelona”, mantenen una estrat col·laboració des de fa anys, compartint l’objectiu d’apropar la justícia als ciutadans i promovent la cultura de la mediació. Així ha recordat que les dues institucions han creat serveis d’orientació jurídica, el darrer en el CIE de Zona Franca, on treballa principalment la Fundació Migra Studium. “Aquest treball conjunt, entre institucions i entitats del Tercer Sector, ens permet afrontar els reptes socials més importants de la ciutat”.

Finalment, l’alcalde dirigint-se als presents, representants del món de la justícia, ha afirmat “teniu un paper cabdal en aquest objectiu comú de fer una societat més equitativa i justa. Des de l’Ajuntament seguirem treballant amb vosaltres en la construcció d’una Barcelona millor. Una ciutat feta per a les persones i amb les persones, que no deixi ningú enrere”.Compartiu aquest contingut