El districte d’Horta-Guinardó inaugura el seu primer Camí Escolar, Espai Amic al barri de Can Baró : Servei de Premsa

El districte d’Horta-Guinardó inaugura el seu primer Camí Escolar, Espai Amic al barri de Can Baró

31/01/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte d’Horta-Guinardó disposarà, a partir d’avui, del primer Camí Escolar, Espai Amic de l’Escola ACIS-Artur Martorell, al barri de Can Baró. L’alumnat, les seves famílies, i tota la comunitat educativa de l’escola es podran beneficiar d’aquesta iniciativa municipal. El primer Camí Escolar, Espai Amic del districte d’Horta-Guinardó és el resultat final d’un treball elaborat durant mesos entre diferents àmbits de l’Ajuntament, la direcció i professorat del centre educatiu, l’alumnat, les associacions de pares i mares d’alumnes i les famílies dels centre, comerciants i diferents entitats i associacions del barri.

L’acte d’inauguració del Camí Escolar ha estat presidit per la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Francina Vila i durant l’acte s’han organitzat diferents activitats festives que han comptat amb la participació d’alumnat, AMPA, famílies, professorat i direcció de l’escola així com per entitats, associacions de veïns i comerciants col·laboradores, i representants de més de 80 botigues amigues situades durant el recorregut d’aquest nou camí escolar i que donen suport a la iniciativa.

La senyalització viària d’aquest Camí Escolar, Espai Amic, que és el primer del districte d’Horta-Guinardó, ofereix a l’alumnat i famílies la possibilitat de fer uns desplaçaments d’anada i tornada de l’escola més segurs i sostenibles. A més, també, s’han fet diferents millores urbanístiques i d’accessibilitat a la plaça de Can Baró i carrers al voltant de l’escola ACIS-Artur Martorell que, entre d’altres coses, han consistit en la reubicació de contenidors, canvis d’espais de càrrega i descàrrega, millora i creació de passos de vianants, canvi de paviment, millora de la senyalització, etc.

La regidora Francina Vila ha senyalat que “la creació de nous camins escolars en el territori d’Horta-Guinardó forma part del full de ruta del districte. Per aquest motiu es posaran en marxa cinc nous Camins Escolars, Espais Amics en el districte. Garantir la seguretat viària és una de les nostres prioritats, per aquest motiu continuarem impulsant intervencions al voltant de les escoles del districte perquè els seus accessos siguin considerats fàcils i segurs”.

Els cinc Camins Escolars, Espai Amic que es posaran en marxa properament al districte són:
– Barri de Font d’en Fargas: Camí Escolar, Espai Amic de l’Escola Font d’en Fargas i Escola Bressol Tres Turons; el de les Escoles Arc Iris, Àngels Garriga i Escola Bressol El Cargol; i el Camí Escolar, Espai Amic de les Escoles Heura i Torrent de Can Carabassa;
– En el barri del Guinardó s’ha començat a treballar per posar en funcionament el Camí Escolar, Espai Amic de l’escola del Mas Casanova i el de l’Escola Guinardó.

 

Més del doble de centres educatius amb camí escolar

L’Ajuntament de Barcelona ha doblat durant aquest mandat el nombre de centres educatius que tenen a la seva disposició un Camí Escolar, Espai Amic. Actualment, un total de 68 centres educatius de la ciutat disposen de Camí Escolar, Espai Amic, mentre que 29 centres disposaven d’aquest tipus de camins el juny de 2011.

Els Camins Escolars, Espais Amics són espais amb senyalització viària vertical i horitzontal específica, principalment de color verd i blanc, situats al voltant d’escoles i instituts, i tenen com a un dels seus principals objectius oferir a l’alumnat la possibilitat d’anar o tornar a peu dels seus centres educatius, sols o en grup, de manera autònoma, saludable, segura i sostenible.

Aquesta iniciativa municipals s’impulsa a través de l’Institut Municipal d’Educació, Districtes, Guàrdia Urbana i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, amb la implicació de les direccions i professorat, alumnat i d’associacions de pares i mares dels centres implicats, de botigues properes als camins escolars senyalitzats, i d’entitats i associacions dels barris dels districtes.





Paraules clau

camí escolar/ Horta-Guinardó/