L’Ajuntament activa l’Operació Fred en Nivell 2 davant la previsió que les temperatures siguin iguals o inferiors a 0ºC : Servei de Premsa

L’Ajuntament activa l’Operació Fred en Nivell 2 davant la previsió que les temperatures siguin iguals o inferiors a 0ºC

03/02/2015

ATENCIÓ MITJANS: La tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, atendrà els mitjans de comunicació aquesta tarda,a les 18:45 hores, en el Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB, c/ Llacuna, 25)

L’Ajuntament de Barcelona activa aquesta tarda el dispositiu d’Operació Fred en Nivell 2 davant la previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0ºC.

L’actuació s’adreça especialment a persones sense sostre que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts durant tot l´any per aquest col·lectiu i en els específics de l’operatiu.

L’Ajuntament reforça els equips d´emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones que dormen al carrer informant-les de la possibilitat d’allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre. La detecció s’efectua amb el suport del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament, que col·labora en el disseny dels itineraris a recórrer pels equips d’emergències. En total el dispositiu compta amb 8 vehicles, 18 voluntaris de Creu Roja i 28 professionals del CUESB.

En aquesta fase el consistori habilita el Centre d’Estades Breus del Centre d’Urgències i Emergències Socials, que disposa de 108 places, per allotjar a tothom que ho necessiti. Aquestes 108 places se sumen a les 75 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències, que va obrir el passat 1 de desembre i que estarà obert durant tot l’hivern, i a les 1.272 places d’allotjament diàries de les que disposa l’Ajuntament per a persones sense sostre.

És la primera vegada s’habiliten les places del Centre d’Estades Breus del nou CUESB en el marc de l’Operació Fred.Compartiu aquest contingut