Trias: “les noves tecnologies posades al servei del benestar de les persones revolucionaran les ciutats” : Servei de Premsa

Trias: “les noves tecnologies posades al servei del benestar de les persones revolucionaran les ciutats”

05/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat avui que el projecte VinclesBCN, que utilitza les noves tecnologies per lluitar contra l’aïllament de les persones grans, és “un gran projecte de futur” perquè, al seu parer, “les noves tecnologies aplicades al benestar de les persones, com és el projecte ‘Vincles’, revolucionaran les ciutats i la manera de relacionar-nos”.

 

 

Xavier Trias ha presidit avui la primera presentació pública del projecte VinclesBCN, guanyador de la última edició del Bloomberg Mayors Challenge Award, que ha tingut lloc a la Sala Moragues del Born Cnetre Cultural, i que està destinada a donar-lo a conèixer a entitats del tercer sector, empreses i treballadors socials. A l’acte també han assistit la tinenta d’alcalde Maite Fandos i la comissionada de Gent Gran, Assumpció Roset.

Aquest projecte és una iniciativa de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports que busca trencar l’aïllament i la soledat de les persones grans a través de l’ús de les noves tecnologies i de la creació de xarxes de confiança de l’entorn de l’usuari connectades a través d’aquest sistema virtual. En aquests moments, VinclesBCN està desenvolupant una prova pilot amb 20 usuaris, amb una mitjana d’edat de 78 anys.

L’alcalde ha assegurat que el que més el satisfà d’aquest projecte és que “Barcelona el podrà posar a l’abast de totes les ciutats del món, perquè els habitants de les àrees metropolitanes de tot el món puguin viure millor”.

L’alcalde ha presidit aquest matí l’acte institucional de la primera presentació pública del projecte, on ha explicat que l’esperança de vida a Barcelona “és un cas d’èxit. La gent viu molts anys, i això ens planteja nous reptes, com la soledat de la gent gran”. Per això, ha assegurat que la utilització de les noves tecnologies en la “capital del Mòbil ha de ser, també, per a millorar la qualitat de vida de les persones. I és aquí on tenim un gran potencial social i econòmic”, ha conclòs.

Posteriorment, s’ha organitzat una taula rodona conduïda pel gerent de l’àrea de Qualitat de Vida, Àngel Miret, on han participat Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona; Jaume Padrós, degà del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; Vicenç Gasca, president de Fundació Barcelona Comerç; Josep Marquès, president de Creu Roja a Catalunya; Mario Cugat, president de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/ innovació/ vincles/ vincles BCN/