L’Ajuntament desactiva la Fase 2 de l’Operació fred i manté obert durant tot l’hivern el Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències : Servei de Premsa

L’Ajuntament desactiva la Fase 2 de l’Operació fred i manté obert durant tot l’hivern el Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències

09/02/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Ajuntament de Barcelona desactiva la Fase 2 de l’Operació Fred davant la recuperació de les temperatures. Aquesta fase es va activar el passat 3 de febrer i va suposar un reforç dels equips d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament (CUESB) distribuïts per tota la ciutat per detectar a les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d’allotjar-les en el Centre d’Estades Breus del CUESB. Al llarg d’aquestes sis nits s’han allotjat un total de 121 persones en aquest centre.

El Consistori manté activada la Fase 1 d’aquest dispositiu i manté obertes les 75 places del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències durant tot l’hivern. En el cas que s’ocupessin la totalitat d’aquestes places, s’habilitarien les que fossin necessàries de les 108 places del Centre d’Estades Breus del CUESB. L’Ajuntament disposa de 1.275 places diàries d’allotjament per a persones sense sostre.

Els equips de detecció del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament continuaran amb la seva tasca diària de detecció i intervenció amb persones que pernocten a la via pública per motivar i estimular la seva vinculació als serveis i recursos de la xarxa d’atenció a persones sense sostre (allotjament, alimentació, dutxa, rober, atenció psicosocial, etc).

 





Paraules clau

atenció a les persones/ fred/ Operació Fred/