2.000 oportunitats de feina per a joves universitaris a JOBarcelona, un 33% més que l’any anterior : Servei de Premsa

2.000 oportunitats de feina per a joves universitaris a JOBarcelona, un 33% més que l’any anterior

10/02/2015

Barcelona acollirà els dies 16 i 17 de febrer la segona edició de JOBarcelona que, una vegada més, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa. És el congrés d’ocupació i orientació professional adreçat a joves universitaris a partir de 3r de carrera o titulats junior. Se celebrarà al Palau de Congressos de Catalunya amb l’objectiu de promoure el talent juvenil i fomentar la incorporació al mercat laborals dels joves.

 

_DSC0059
Eva Martín, cofundadora de Tiendeo; Marta de Llauder, directora general de JOBarcelona;
Sònia Recasens, 2a tinenta d’alcalde; Teresa Niubó, directora de RRHH d’Affinity,
i Jordi Marín, director a Catalunya de Microsoft.
 

Aquest any, un centenar d’empreses multinacionals, pimes i startups de diversos sectors presenten 2.000 vacants (un 33% més en relació a l’edició anterior) per cobrir amb talent jove principalment a Barcelona, però també a altres ciutats del món. Els perfils més demandats són de l’àmbit de les ciències socials i jurídiques i d’enginyeria, tot i que també es busquen candidats del sector científic, bio o artístic.

Durant la presentació d’aquest dimarts, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat JOBarcelona com una gran iniciativa que aporta noves oportunitats en la prioritat número u de la ciutat: la lluita contra la crisi i la generació d’ocupació”. També ha posat en valor que el congrés és una molt bona ocasió per promoure la interlocució entre les empreses i els candidats que busquen feina, tot creuant l’oferta i la demanda.

Recasens ha subratllat l’aposta de JOBarcelona pels joves, un col·lectiu prioritari. “Són les generacions de futur, i per això cal garantir la seva competitivitat i aprofitar el seu talent”, ha afirmat. En aquest sentit, l’Ajuntament té en marxa diverses iniciatives dirigides als joves, com el servei d’orientació laboral Barcelona Treball Joves, i el programa d’ajuts a les empreses Barcelona Crea Ocupació. Aquest últim ha permès que, des de 2013, unes 400 empreses hagin creat 650 llocs de feina indefinits per a menors de 30 anys, el que suposa el 86% de les 750 subvencions aprovades –la resta corresponen a aturats de llarga durada–.

A més, Recasens ha assenyalat la importància del compromís amb la creació d’ocupació de les empreses participants en la segona edició de JOBarcelona. “Des de l’Ajuntament treballem per generar un entorn de confiança perquè les empreses puguin crear llocs de treball. Avui, com demostra aquest congrés, a Barcelona s’hi crea ocupació i hi ha oportunitats per trobar feina”, ha afegit.

 

Una porta d’entrada a processos de selecció

En aquest sentit, s’habilitaran quatre zones diferenciades que, de manera continuada, estaran operatives al llarg dels dos dies. A l’espai One to One els candidats podran tenir un primer contacte amb seleccionadors de recursos humans de les diferents empreses que presenten vacants. A més, algunes de les companyies també organitzaran dinàmiques de grup per completar els processos de selecció.

De manera complementària, el programa d’aquesta edició inclou 120 conferències i tallers sobre competències transversals per millorar l’ocupabilitat dels joves i presentacions corporatives a càrrec de directius d’empreses que explicaran les oportunitats de feina que ofereixen, els perfils professionals més demandats i els programes específics de foment i contractació del talent jove.

 

Les novetats de JOBarcelona 2015

Així mateix, a l’Espai Barcelona Activa experts en orientació professional i recerca de feina oferiran assessorament personalitzat. Es tracta d’una zona de 400 m² distribuïda en quatre punts diferenciats:

Servei de coaching professional per definir el pla d’acció per a la recerca de feina o concretar un objectiu laboral.

Servei d’autoocupació adreçat a aquells joves que es plantegin emprendre o tinguin ja una idea de negoci que vulguin testejar.

Servei d’assessorament sobre el mercat de treball on descobrir les oportunitats de feina de cada sector, fer consultes sobre contractació laboral i conèixer els consells per continuar la formació o tenir una experiència professional a l’estranger.

Servei d’orientació per fer més efectiva la recerca de feina preparant o millorant el CV segons cada candidatura o optimitzant l’ús de les xarxes socials i el posicionament 2.0.

A més, a l’Espai Barcelona Activa també s’habilitarà un córner per impartir xerrades per a grups sobre el procés de recerca de feina. S’han programat 6 conferències que s’impartiran al llarg dels dos dies. En total, es podran atendre durant els dos dies que dura el congrés més de 1.100 joves: concretament, 928 places per a sessions individuals d’assessorament en aquestes quatre àrees temàtiques i 200 places per a les activitats en grup que s’impartiran al córner.

Aquest any, també hi haurà un espai en què es presentarà l’oferta formativa i d’especialització de diferents universitats, escoles de negoci i entitats acadèmiques.

A través del web de JOBarcelona (www.jobarcelona.com) es poden realitzar les inscripcions al congrés, cercar totes les ofertes de feina publicades i aplicar a les que s’adaptin al seu perfil professional, així com també apuntar-se a les sessions d’assessorament i orientació de l’Espai Barcelona Activa i a les activitats del programa de formació. L’accés al congrés és gratuït.Compartiu aquest contingut