L’alcalde Trias afirma que el país necessita sindicats forts amb capacitat de defensar els drets dels treballadors i l’estat del benestar : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que el país necessita sindicats forts amb capacitat de defensar els drets dels treballadors i l’estat del benestar

19/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Trias ha participat aquest matí a la inauguració del 12è Congrés de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC). En l’acte també hi han eren presents, entre d’altres, Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, Diego Martínez, vicesecretari d’UGT, Lluís Franco, president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, Xavier Gibert, secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

L’alcalde, que ha donat la benvinguda a tots els delegats a “Barcelona, una ciutat oberta al món i a tothom”, ha destacat que l’USOC al llarg gairebé 50 anys –es va fundar el 1966- ha dedicat els seus esforços a defensar els drets i les condicions laborals dels treballadors i les treballadores, i per la transformació del país. L’alcalde ha afirmat que “he après molts dels sindicats” i ha afegit que “un país necessita sindicats forts amb capacitat de defensar els drets dels treballadors i l’estat del benestar”.

L’alcalde ha assenyalat que “ens trobem en un moment de reflexió, de pensar com fem el futur però mirant també el que hem fet aquests darrers anys, amb orgull del que hem fet però conscients que tenim molts deures per fer”. Així, ha explicat que Barcelona és una ciutat d’èxit però en la que hi ha més de 100.000 aturats, “una xifra que no ens podem permetre”. Per fer front a aquest repte, Trias ha destacat que cal que els sectors públic i privat, la societat civil i també, els sindicats, “anem plegats per canviar la situació i fer les transformacions necessàries per albirar un futur millor”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/ sindicats/ Unió Sindical Obrera de Catalunya/