Gerard Ardanuy: “L’acord Barcelona Orienta és un projecte de consens i compromís de la ciutat per l’educació i per l’orientació al llarg de la vida” : Servei de Premsa

Gerard Ardanuy: “L’acord Barcelona Orienta és un projecte de consens i compromís de la ciutat per l’educació i per l’orientació al llarg de la vida”

20/02/2015Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha presidit avui al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona l’acte de signatura de l’acord Barcelona Orienta, que compta amb el suport de diferents regidories i àmbits municipals, dels grups municipals de l’oposició, del Consorci d’Educació de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i de més de 50 entitats, universitats, fundacions, institucions o administracions publiques i privades.

Durant l’acte de presentació d’aquest pacte ciutadà Barcelona Orienta, el regidor Ardanuy ha agraït “el compromís amb l’educació i la voluntat de servei als veïns i veïnes de la nostra ciutat de tots els signants que donen suport a aquesta iniciativa, que és la primera d’aquestes característiques que s’impulsa a Barcelona”. Ardanuy ha afegit també que “tots els que donem suport a aquesta iniciativa assumim d’alguna manera el compromís d’impulsar diferents mesures que permetin reduir l’abandonament escolar prematur a la ciutat i per tant afavorir l’èxit escolar; promoure la participació de la ciutadania en processos d’actualització professional i també ajudar a millorar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de Barcelona”.

El Pacte Barcelona Orienta té com a objectiu posar l’orientació en l’agenda política com un element clau a l’hora de treballar per aconseguir els principals reptes plantejats a l’Estratègia Europea 2020 en educació, formació i orientació educativa.

Gerard Ardanuy ha volgut aprofitar també l’ocasió per destacar que “Barcelona és una ciutat implicada i compromesa amb i en l’Educació. Una ciutat acostumada a aplegar esforços, a treballar conjuntament i a ser punta de llança en la innovació i en la promoció del benestar dels nostres veïns i veïnes i de les persones que ens venen a visitar i les que s’hi queden a viure i a treballar”.

D’altra banda, durant la seva intervenció, el regidor d’Educació i Universitats ha volgut recordar que “durant el mes de maig de 2014 va tenir lloc les XIII jornades del “Projecte Educatiu Ciutat de Barcelona: L’Acompanyament en Educació, Factor d’Èxit” on, entre d’altres coses, es van presentar iniciatives, experiències i testimoniatges sobre un acompanyament educatiu eficaç i es va relacionar l’èxit educatiu amb una ciutat educadora i, també, orientadora al llarg de la vida, que és el que volem començar a impulsar tots junts a partir d’ara”, ha remarcat Ardanuy.

Durant l’acte també han intervingut els regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi; Manel Blasco, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona; Susanna Tintoré, directora de Serveis a l’Empresa i l’Ocupació de Barcelona Activa i Jordi Plana, gerent de serveis d’educació de la Diputació de Barcelona, com a representants del grup motor d’aquesta iniciativa Barcelona Orienta. A més, també, han intervingut regidors i regidores representants dels grups municipals de l’oposició del Consell Municipal Plenari de l’Ajuntament de Barcelona i representants de diferents entitats que donen suport a aquest pacte ciutadà Barcelona Orienta. L’acte s’ha tancat amb una foto de família amb tots els assistents.

L’acord Barcelona Orienta, impulsat des de la Regidoria d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la implicació, entre d’altres, de: Regidoria de Joventut; Regidoria d’Empresa i Ocupació; Institut Municipal d’Educació de Barcelona; Institut Municipal de Serveis Socials; Fundació BCN Formació Professional; Consell de l’FP de Barcelona; Xarxa FP; Barcelona Activa; Consell Escolar Municipal de Barcelona; Grup Municipal de CiU; Grup Municipal del PSC; Grup Municipal d’IC-V; Grup Municipal UxB; Consorci d’Educació de Barcelona; Diputació de Barcelona; Universitat de Barcelona (UB); Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Universitat Pompeu Fabra (UPF); Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Universitat Ramon Llull (URLL); Universitat Internacional de Catalunya (UIC); Universitat Abat Oliva (UAO); Universitat Oberta de Catalunya (UOC); Associació Catalana d’Orientació (ACO); Foment del Treball; Fundació Escola Cristiana de Catalunya; Col·legi de Pedagogs de Catalunya; Associació Catalana de Psicodedagogia i Orientació (ACPO); Col•legi de Llicenciats de Catalunya; Impulsem; UGT; CCOO; SOC; Fundació Bertelsmann; Goethe Institut; Educaweb; Consell Interuniversitari de Catalunya; FAPAES; FAPEL; FAPAC; PIMEC; Cambra de Comerç de Barcelona; Consell de la Joventut; Federació ECOM; Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya; Fundació Èxit; Fundació Trinijove; Fundación ONCE; Federació Catalana de Centres d’Ensenyament; Agrupació Escolar Catalana; FAMPADI; Associació de Mestres Rosa Sensat; Moviments de Renovació Pedagògica i Fundació Prevent.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
educació/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina