Trias: “El llegat d’Antoni Sansalvadó ens dóna força per seguir treballant junts perquè ningú quedi enrere a Barcelona” : Servei de Premsa

Trias: “El llegat d’Antoni Sansalvadó ens dóna força per seguir treballant junts perquè ningú quedi enrere a Barcelona”

24/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha entregat avui als fills de qui fou el president del Banc d’Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum. L’acte de lliurament també han assistit la Tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

 

 

Trias ha definit Sansalvadó com “un barceloní que tots recordem amb estima i admiració per la seva humanitat i pel seu compromís amb les persones” que ha deixat “un llegat immens de feina ben feta, de generositat i de vocació de servei. Un llegat social i humà que Barcelona sempre tindrà molt present”.

L’alcalde ha recordat la figura d’Antoni Sansalvadó com una persona “molt especial, un lluitador incansable, amb gran capacitat de treball i esperit positiu”. “Amb aquest esperit decidit i innovador, va ser un dels fundadors del Banc d’Aliments on va impulsar el Gran Recapte, com a president de l’entitat. Una iniciativa de gran resposta social que ens omple d’orgull a tots”. Xavier Trias aa recordat també que Sansalvadó va mobilitzar recursos per poder fer front a les noves necessitats de la crisi, va fer créixer les entitats i va saber donar visibilitat a les diferents iniciatives solidàries que es van posar en marxa.

“El llegat d’Antoni Sansalvadó, sempre al costat de les persones en situació de vulnerabilitat, ens ha de donar força per seguir treballant junts perquè ningú quedi enrere”, ha conclòs l‘alcalde.

El passat 28 de novembre l’Ajuntament va aprovar l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Antoni Sansalvadó com a reconeixement del seu compromís cap a la gent més vulnerable de la ciutat de Barcelona, mitjançant la seva contribució en la promoció, organització i consolidació del Banc dels Aliments, del qual n’era president. Antoni Sansalvadó i Tribó va morir el passat 18 d’octubre a l’edat de 75 anys. Doctor en Enginyeria Industrial, va començar a col•laborar amb el Banc dels Aliments a principis de la passada dècada de la mà de Manel Raventós, llavors president. Va formar part del Patronat, va ocupar la vicepresidència segona, fins a ser nomenat president l’any 2007, càrrec que va ocupar fins al juny del 2014.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Antoni Sansalvadó/ Medalla d'Or/ mèrit cívic/