Una delegació brasilera visita Ciutat Vella per conèixer amb profunditat el Pla d’Educació : Servei de Premsa

Una delegació brasilera visita Ciutat Vella per conèixer amb profunditat el Pla d’Educació

25/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Representants de l’entitat brasilera, el Centro de Referencias em Educaçao Integral, visiten aquests dies la ciutat de Barcelona i en concret el districte de Ciutat Vella, per conèixer de més a prop del Pla d’Educació que ha impulsat aquest districte. El primer contacte d’aquesta entitat amb el pla educatiu de Ciutat Vella es va produir durant la celebració del Congrés de Ciutats Educadores, a través del qual van descobrir el projecte que es porta a terme a Ciutat Vella. Interessada en conèixer amb més profunditat el Pla d’Educació, l’associació es va emplaçar a una visita més específica que va començar oficialment dimarts amb una presentació que els va fer la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs.

Durant tres dies, aquesta delegació formada per representants d’aquesta entitat estan essent conduïts per responsables del Districte de Ciutat Vella per conèixer experiències educatives que es porten a terme en aquest territori.

Així doncs, les representants de l’entitat brasilera han visitat els Serveis Educatius de Ciutat Vella, l’Equipament Infantil de la Barceloneta, i l’escola Cervantes. També van assistir ahir a l’Aplec del Pas, una trobada que se celebra al parc de la Ciutadella en la qual els alumnes d’educació primària preparen el seu accés a l’educació secundària, mantenint la continuïtat educativa en els períodes de transició. Avui, per altra banda, també assistiran a la presentació del projecte “Territori Socialment Responsable” a càrrec de la Fundació Tot Raval, i visitaran els projectes socioeducatius amb infants i famílies del Casal dels Infants del Raval. Per demà estan previstes visites per conèixer projectes de prevenció i reducció de l’abandonament escolar prematur, i la visita a l’escola Drassanes, durant la qual podran descobrir de ben a prop el projecte Lecxit, que es dedica a la millora de la comprensió lectora amb la col·laboració de les famílies i voluntariat.

El Pla d’Educació de Ciutat Vella va arrencar durant el curs 2013-2014, com un dels eixos estratègics del mandat, i amb una durada que el sobrepassa, ja que s’allargarà fins el 2018. Sota el lema, Ciutat Vella, una escola, el Pla d’Educació és l’eina a través de la qual s’impulsa un model educatiu que està en permanent connexió amb la realitat dels barris en els quals treballa de manera sòlida i consistent, per superar, anivellar, reforçar i donar resposta a la diversitat de realitats existents, perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, aprofitant l’experiència i l’aportació de totes aquelles persones i professionals educatius i socioeducatius que s’han compromès amb el seu barri i amb l’educació.

El Pla d’Educació de Ciutat Vella es construeix amb l’objectiu d’estrènyer els lligams, l’orgull i el sentiment de pertinença a un barri des de l’arrelament, la vinculació i la identitat amb tots els agents del territori. Aquest pla, de fet, dóna valor i potencia allò essencialment nostre, és a dir, que promou, impulsa i promociona la riquesa i els recursos singulars i excepcionals dels que disposa Ciutat Vella, per oferir-los al barri i per tal d’enriquir i construir un model capdavanter del qual la ciutat es pot sentir orgullosa.

El Pla d’Educació de Ciutat Vella, practica una concepció educativa en codi obert, cooperativa, i col·lectiva, en la qual educar es fa entre tots i tothom té un paper rellevant del que no pot defugir, i per tant, on tothom s’hi ha de sentir part, ha de participar i implicar-se, per generar noves intel·ligències efectives.

En definitiva, el Pla d’Educació de Ciutat Vella és un model en transformació que impulsa els barris cap a oportunitats que engresquen i que il·lusionen a tots aquells que estimen Ciutat Vella.





Paraules clau

Ciutat Vella/ educació/ Pla d’Educació/ Pla d’Educació de Ciutat Vella/