L’Ajuntament de Barcelona ha invertit en aquest mandat 193 milions d’euros en el manteniment, reforma i construcció de noves escoles : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ha invertit en aquest mandat 193 milions d’euros en el manteniment, reforma i construcció de noves escoles

26/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha ofert aquest matí una roda de premsa per explicar la inversió municipal destinada durant aquest mandat a la construcció, rehabilitació, millora i manteniment de centres i equipaments educatius públics i la planificació per al proper mandat. Trias estava acompanyat pel regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy. La roda de premsa ha tingut lloc a l’edifici en construcció de la nova Escola Els Encants, que obrirà les seves portes el setembre de 2015, gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i ha servit per presentar l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per educació, “perquè Barcelona ha estat sempre una ciutat compromesa amb l’educació”, ha indicat Xavier Trias.

 

 

L’alcalde ha assenyalat que l’educació és un “element bàsic de la ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, que estem construint entre tots”. En aquest sentit, ha explicat que durant aquest mandat s’han invertit més de 193M€ en el manteniment, reforma i construcció de noves escoles.

Aquest mandat, ha afegit, “s’han obert 28 escoles bressol municipals, que suposen més de 3.000 noves places”. Actualment, Barcelona ja té 95 escoles bressol municipals (8.000 places), que donen resposta al 60% de la demanda i “se n’estan impulsant 8 de noves”, ha recordat l’alcalde Trias. També ha recordat la construcció de l’Escola Mediterrània a Ciutat Vella, i que estan en marxa les obres de l’Escola Univers a Gràcia, i l’Escola dels Encants, on s’ha fet la presentació d’avui.

Trias ha remarcat que s’està treballant de manera ferma per eliminar els mòduls prefabricats a les escoles d’infantil i primària de la ciutat; així, en el proper curs, només quedarà els de l’Escola Maquinista, que està pendent de l’aprovació d’una actuació urbanística en aquesta zona.

L’alcalde ha anunciat que en el Consell Plenari que se celebrarà demà divendres, el govern presentarà una mesura de govern que cedeix en dret de superfície una sèrie de solars i espais, perquè la Generalitat pugui construir nous centres educatius (4 nous Instituts i 4 Centres de Formació d’Adults a Ciutat Vella, l’Eixample, Les Corts, Sant Andreu i Sant Martí); i ha anunciat també que el Consorci d’Educació està redactant una auditoria, que es presentarà de manera definitiva durant els propers dies, per saber en quins centres educatius s’han de fer millores i quina inversió es necessita. Per tal que “les nostres escoles siguin exemplars en tots els aspectes”.

 

Document relacionat:
Dossier de premsa: L’Ajuntament de Barcelona ha invertit durant aquest mandat 2011-15, un total de 193,36 milions d’euros en noves construccions, grans obres, RAM’s i manteniment de centres educatius públics





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/ coneixement/ educació/ equipaments/ escola/