L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i ASPACE s’uneixen per obrir un nou centre per a persones amb paràlisi cerebral a Montjuïc : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i ASPACE s’uneixen per obrir un nou centre per a persones amb paràlisi cerebral a Montjuïc

26/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’associació ASPACE han celebrat avui la inauguració del nou Centre Integral Montjuïc, un equipament amb 45 places de residència per a persones amb paràlisi cerebral, i 15 de centre de dia, que formarà part d’un conjunt d’edificis que ja té l’associació en aquell entorn de la muntanya de Montjuïc, i que inclou serveis com una escola especial, un Centre Especial de Treball (CET), un espai mèdic i un de rehabilitació, entre d’altres.

Es concertaran 19 de les 45 places, 15 de les quals les finançarà l’Ajuntament de Barcelona durant 2015 amb un cost de 525.000 euros. Aquest edifici està construït en un solar cedit pel consistori, i la seva edificació va estar finançada al 50% per la Generalitat i al 50% per l’associació.

A l’acte hi han assistit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el president de l’Associació de la Paràlisi Cerebral (ASPACE), Lluís Farrès, i la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assenyalat que la posada en marxa del centre “és fruit de la col·laboració de les administracions i les entitats privades que, en aquests moments de dificultat econòmica, tirem endavant junts projectes que són mèrit de la força, del treball i de fer les coses ben fetes”. L’alcalde ha afegit que “la ciutat la fem entre tots, i si no donem resposta als més vulnerables, ens equivoquem”.

ASPACE és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1961 per un grup de pares amb la missió d’atendre a les persones afectades per paràlisi cerebral i altres patologies del desenvolupament, així com a les seves famílies. Aquesta atenció té un caràcter multidisciplinari i abasta els àmbits de la salut, educatiu i social, al llarg del cicle vital de les persones ateses, oferint una cartera de serveis ajustada a les necessitats de les persones i a criteris de sostenibilitat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ atenció a les persones/