Barcelona reforça la seva col·laboració amb la Global STEM Alliance i llança nous programes educatius per fomentar l’interès per la ciència dels escolars : Servei de Premsa

Barcelona reforça la seva col·laboració amb la Global STEM Alliance i llança nous programes educatius per fomentar l’interès per la ciència dels escolars

03/03/2015

Avui s’ha presentat al Recinte Modernista de Sant Pau la cooperació entre l’Ajuntament de Barcelona i la Global STEM Alliance, col·laboració impulsada per l’Acadèmia de Ciències de Nova York (NYAS). Aquesta presentació, organitzada juntament amb el Consorci d’Educació de Barcelona, reforça la línia d’actuació ja engegada l’any 2014 amb la NYAS per tal de fomentar l’interès per la ciència entre els més joves.

A l’acte hi ha participat el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, Ellis Rubinstein, President and CEO The New York Academy of Sciences i Hiroaki Kitano, President and CEO, Sony Computer Science Laboratories.

El programa Science, Technology, Engineering and Maths (STEM) ja implementat a Barcelona, ha sigut el protagonista de la sessió. Aquest projecte educatiu, que té per objecte despertar l’interès per la ciència en els més joves, ha estat implementat amb èxit a 10 instituts de la ciutats, arribant a 100 alumnes durant el primer quadrimestre i duplicant el nombre d’alumnes el segon quadrimestre.

Fruit d’aquesta aliança, durant els propers anys s’implementaran 3 nous programes per a fomentar els itineraris científics i també, per fomentar la interacció de nois i noies amb altres nois i noies d’arreu del món que participen en aquest projecte.

Durant l’acte SONY ha presentat una eina on-line per a l’aprenentatge en matemàtiques, la Global Math Challenge, que han pogut provar en primera persona els nois i noies de l’Escola Vila Olímpica.Compartiu aquest contingut