L’Ajuntament de Barcelona eleva els topalls de renda per a ser beneficiari de la Targeta Rosa reduïda i gratuïta : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona eleva els topalls de renda per a ser beneficiari de la Targeta Rosa reduïda i gratuïta

08/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la modificació dels topalls per a ser beneficiari de la Targeta Rosa en les dues modalitats subvencionades: la gratuïta i la reduïda. Fins ara, el llindar econòmic per a accedir a la Targeta Rosa Gratuïta era una renda de 7,455,14 euros anuals (equivalent a l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples, l’IPREM). Ara, aquest llindar se situarà en 8.132 euros.

Així mateix, la Targeta Rosa Reduïda, que fins ara s’atorgava a persones amb rendes inferiors al doble de l’IPREM, és a dir, 14.910,28 euros, ara s’atorgarà a les persones que tinguin uns ingressos inferiors a 16.264 euros.

L’Ajuntament de Barcelona ha volgut afavorir, d’aquesta manera, que el màxim nombre de persones puguin accedir a la Targeta Rosa reduïda i gratuïta. Aquesta decisió, signada a través d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’aplica des de l’1 de febrer de 2015 i té un pressupost d’1.087.000 euros.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha valorat que la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona és arribar cada cop a més persones. “Per això, després de promoure i finançar l’ampliació de l’edat del beneficiari rebaixant-la fins els 60 anys, s’ha cregut convenient augmentar el nivell de renda màxim que pot tenir el beneficiari per tal de poder afavorir a més persones”.

Ha recordat, també, que aquest govern “dóna suport a les persones grans i promou la seva autonomia personal també des de la vessant de la mobilitat, i facilitar l’accés al transport públic per a les persones de més edat significa posar al seu abast la possibilitat de relacionar-se amb l’entorn així com poder realitzar més còmodament les tasques quotidianes. Perquè més mobilitat és més autonomia”.

 

Què ofereix la Targeta Rosa

La Targeta Rosa és una prestació social que facilita a les persones grans o amb discapacitat reconeguda l’ús dels transports públics a la ciutat i descomptes en l’accés a equipaments públics de Barcelona. A més, a través de diferents convenis amb comerços, ofereix avantatges i descomptes en un important nombre d’establiments i entitats.

Per poder-la obtenir, els requisits són tenir més de 60 anys o tenir el certificat de reconeixement de la discapacitat de l’ICASS, i ser empadronat/da a Barcelona.

Es pot utilitzar la targeta a les línies d’autobús de TMB, Ferrocarrils de la Generalitat (dins la 1a corona metropolitana), Metro, Trambaix, Trambesòs i Funicular de Montjuïc. També facilita millores en les condicions d’accés o a reduccions de preus en serveis o productes com podòlegs, odontòlegs, ortopèdies, òptiques, museus, teatres, música, equipaments esportius, comerços, mercats, etc…

Aquesta modificació dels topalls es desenvolupa a partir de l’acord amb el grup municipal del PSC per a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

atenció a les persones/ gent gran/ Targeta Rosa/