Barcelona presidirà el nou grup de treball sobre Envelliment Actiu i Saludable d’Eurocities : Servei de Premsa

Barcelona presidirà el nou grup de treball sobre Envelliment Actiu i Saludable d’Eurocities

17/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona ha estat escollida per presidir el nou grup de treball d’Eurocities sobre Envelliment Actiu i Saludable, del qual formen part 14 ciutats, i que es coordinarà amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Així es va decidir dins del marc de la Social Affairs Forum d’Eurocities que es va celebrar entre el dia 9 i 13 de març a la ciutat turca d’Osmangazi, on va assistir la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, com a vicepresidenta d’aquest grup.

Durant aquelles jornades, uns 120 participants d’arreu del continent van tractar diferents temes en relació a les qüestions asil i refugi i també al voltant de l’envelliment actiu i saludable. La Regidora Rognoni va introduir en plenari a Nazia Hassim, membre de la Open Society Foundation, i va moderar el panel d’alcaldes i tinents d’alcalde (Lisboa, Goteborg, Osmangazi, Leipzig) que va tractar de com les ciutats europees afronten l’allau de sol•licitants d’asil i refugi, així com de la immigració irregular.

La trobada va servir per a aprovar el redactat d’una declaració política de l’àmbit de la immigració on les ciutats europees reclamen majors competències i recursos per poder afrontar amb èxit el repte provocat per l’allau de sol•licitants d’asil i refugi, així com la situació dels immigrants en situació irregular. Aquesta declaració serà aprovada per l’executiu d’Eurocities i s’enviarà a la Comissió Europea (DG Home).

En particular, les metròpolis demanen a la Comissió Europea (DG Home) que incorpori les ciutats en els seus treballs i programes i el procés de consulta sobre aquestes qüestions. També demanen als governs dels Estats que no oblidin les ciutats en l’execució de les polítiques d’immigració.

Irma Rognoni va recordar, en aquest sentit, que “les ciutats són les autèntiques receptores dels moviments migratoris, on es concentren els ciutadans. Per això és important crear una xarxa comuna entre totes les metròpolis, que coordini accions en aquest àmbit”.

Els participants també van visitar projectes d’inclusió social endegats per l’ajuntament d’Osmangazi.





Paraules clau

atenció a les persones/ Envelliment Actiu i Saludable/ Eurocities/ gent gran/