El districte de Sarrià-Sant Gervasi destinarà 565.000 euros a la reurbanització del carrer del Bisbe Sivilla : Servei de Premsa

El districte de Sarrià-Sant Gervasi destinarà 565.000 euros a la reurbanització del carrer del Bisbe Sivilla

17/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La comissió de govern ha aprovat inicialment el projecte de reurbanització del carrer Bisbe Sivilla, entre els carrers de Sant Gervasi de Cassoles i Muntaner, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. El principal objectiu d’aquesta actuació és culminar la transformació dels carrers de l’entorn de Vil·la Florida, que amb el Centre Cívic i la Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall s’està convertint en el centre cívic-cultural del barri de Sant Gervasi-La Bonanova. Així, en aquest mandat s’ha reurbanitzat ja un tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles i ara també es vol fer del carrer Bisbe Sivilla un espai de prioritat per a vianants i que esdevingui un lloc d’estada al que l’accés rodat tindrà un caràcter estrictament veïnal.

Aquesta actuació està previst que comenci el proper mes d’abril i finalitzi al mes d’agost. El pressupost és de prop de 565.000 euros i l’àmbit d’actuació de 910,45 metres quadrats. Els treballs previstos inclouen els enderrocs previs, la nova pavimentació, la nova xarxa de drenatge, l’enjardinament, arbrat i xarxa de reg associada, nou enllumenat amb tecnologia LED, mobiliari urbà i senyalització.

El projecte contempla que el carrer sigui canviant, en la seva geometria i en els seus elements, per defugir de la percepció que una part de l’espai és destinat exclusivament al pas de vehicles. Per aquest motiu, el carrer comptarà amb una plataforma al costat del mur dels jardins de la Vil·la Florida i la biblioteca Joan Maragall, amb la finalitat d’emfatitzar aquests espais públics i impedir físicament la seva ocupació per cotxes aparcats. A més, també pretén que l’espai esdevingui un espai d’estada.

Està previst que aquesta actuació doni continuïtat a d’altres executades als carrers de l’entorn. El paviment serà de peces de granit en formats diferents i panot en les zones de contacte amb els carrers Pujol i Muntaner amb la finalitat de remarcar la transició amb la urbanització d’aquests dos espais públics.

Es preveu executar de bell nou les xarxes de reg i de clavegueram i substituir l’enllumenat existent a base de llums de vapor de sodi subjectats a les façanes mitjançant braços per projectors de leds. També es plantaran exemplars de Pyrus calleryana “Chanticleer” i una seixantena d’unitats d’enfiladisses a la base d’un tram del murs dels jardins de la Vil·la Florida.





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/