Trias reivindica la “gran transformació” que representa la primera pedra de la Massana i la nova plaça de la Gardunya : Servei de Premsa

Trias reivindica la “gran transformació” que representa la primera pedra de la Massana i la nova plaça de la Gardunya

24/03/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reivindicat avui la “gran transformació” s’ha produït a la zona del darrere del mercat de la Boqueria, amb l’acabament de la urbanització de la plaça de la Gardunya, i amb tots els projectes que envolten aquest entorn. Una transformació que abasta tant l’aspecte físic i urbanístic de l’espai, però també l’aspecte econòmic, l’aspecte social, i el cultural: “Aquí s’hi suma tot”, ha dit l’alcalde, que ha afegit: “L’ampliació del mercat és a dir, activitat econòmica; cultura, amb la nova Escola Massana, nou habitatge assequible, i una plaça per al gaudi de tots els veïns.”

 

 

Xavier Trias ha fet aquestes declaracions en l’acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici de l’Escola Massana, que s’erigirà en un dels espais alliberats a la Gardunya amb el soterrament de l’antic pàrquing de superfície i de la zona logística del mercat de la Boqueria. A aquest acte hi ha assistit també el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs; el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; la directora de l’Escola Massana, Gemma Amat, i l’arquitecta autora del projecte de transformació de la Gardunya i dels edificis de l’entorn, Carme Pinós.

Referint-se a la primera pedra de l’Escola Massana, l’alcalde ha dit que “ja tocava” i ha afegit: “aquí fem una transformació important, és mèrit de la feina de 86 anys de l’Escola Massana, que vol dir una feina molt ben feta, i un prestigi, però que vol dir també amb unes instal·lacions que s’han quedat velletes, tot i que són molt maques, però que exigeix fer un salt endavant, que ara ja podem fer.” Xavier Trias ha recordat que la construcció d’aquest nou edifici per a aquest centre municipal d’ensenyament de l’art i el disseny es necessària “per posar al dia les seves instal·lacions” i per “donar resposta a tots els alumnes i els professors, i per ser capaços de formar la gent fer que la ciutat de Barcelona sigui una ciutat de cultura, de coneixement de creativitat i d’innovació, però també de benestar”.

L’alcalde també ha tingut paraules de record per a Manel Ripoll, qui va ser president de l’associació de venedors del mercat de la Boqueria, i va lluitar durant anys per situar el mercat al món i per la transformació de la plaça de la Gardunya, que avui ja és una realitat.

Per a l’Escola Massana l’acte d’avui ha estat rebut amb molta il·lusió. Aquest centre, ha volgut retre un particular homenatge a les restes arqueològiques que es van trobar al lloc on es construirà el nou centre. Quan es feien les excavacions de les obres del subsòl, van ser trobades les d’una dona neolítica amb un vas d’ofrena de ceràmica i una joia. L’escola l’ha volgut batejar amb el nom d’Agustina, perquè com ha dit la directora, Gemma Amat, “qui sap si no és una avantpassat d’Agustí Massana”. Per recrear aquesta cerimònia neolítica, avui amb la primera pedra s’hi ha enterrat dues obres de dues professores de l’escola: una peça de ceràmica de Matilde Grau, anomenada “No hay mal que por bien no venga” i una joia d’Úrsula Vinyoles, anomenada “Reconstrucció”, dos símbols que símbols faran que la identitat com escola creixi al barri a la ciutat i al món, segons paraules de Gemma Amat.

 

Documents relacionats:

Dossier de premsa: El Raval estrena la plaça de la Gardunya, una nova façana posterior al mercat de la Boqueria, i es col·loca la primera pedra de la nova Escola Massana

Imatge 1/5

Imatge 2/5

Imatge 3/5

Imatge 4/5

Imatge 5/5





Paraules clau

Alcalde Trias/ boqueria/ Escola Massana/ plaça de la Gardunya/