Alcalde Trias: “Els Agents Cívics tindran la missió de fomentar i garantir la convivència” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “Els Agents Cívics tindran la missió de fomentar i garantir la convivència”

01/04/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest dimecres els 25 nous Agents Cívics que des d’avui mateix faran tasques d’informació sobre civisme i convivència en diversos barris de la ciutat. En la presentació, Trias ha estat acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, el gerent de l’àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Delort, i el director general de B:SM, Ignasi Armengol.

 

 

L’alcalde ha detallat que aquests agents “tindran la missió de fomentar i garantir la convivència ciutadana i preservar el civisme a Barcelona”. Trias ha recordat que una de les seves prioritats com a alcalde és “garantir la seguretat i la convivència a Barcelona” basant-se en “l’anticipació, la prevenció i la cooperació” entre els diversos cossos de seguretat.

La tasca dels Agents Cívics consistirà en “informar i advertir a la ciutadania de les conductes que estan prohibides per les Ordenances Municipals i de les conseqüències que poden comportar”. Xavier Trias també ha detallat que “una de les principals funcions dels agents serà vetllar per la bona conducta dels turistes a Barcelona” i, per això, estan finançats amb recursos provinents de la taxa turística.

Aquest desplegament d’Agents Cívics serà progressiu a tota la ciutat i aquest dimecres han començat a treballar als entorns de la Sagrada Família, la Barceloneta i Gràcia, però també col·laboraran en l’operativa de grans esdeveniments i actes puntuals.

 

Document relacionat:

Dossier de premsa: Barcelona es dota de 25 nous Agents CívicsCompartiu aquest contingut