L’Ajuntament dedica una placa a l’escriptor Roberto Bolaño a la façana de la casa on va viure a Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament dedica una placa a l’escriptor Roberto Bolaño a la façana de la casa on va viure a Barcelona

02/04/2015Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts 7 d’abril, a les 17:00 hores, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, descobrirà una placa dedicada a l’escriptor Roberto Bolaño a la façana de la casa on va viure a Barcelona, al carrer Tallers número 45. En el decurs de l’acte, que comptarà amb la presència de familiars i amics de Bolaño, l’escriptor Antoni G. Porta, amb qui Bolaño va escriure la novel·la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, farà una glossa de l’escriptor xilè.

Roberto Bolaño va néixer a Santiago de Xile l’any 1953 i va morir a Barcelona el 2003. És autor de nombrosos llibres de poesia i novel·les com Los detectives salvajes, guanyadora del Premi Herralde de Novel·la i del Premi Rómulo Gallegos, o 2666, publicada póstumament i guanyadora també de diversos premis com el Ciutat de Barcelona, el Salambó, el Municipal de Literatura de Santiago de Xile, el Fundació José Manuel Lara, l’Altazor i el National Book Critics Circle Award de Nova York. Bolaño va viure a Barcelona entre els anys 1977 i el 1980 abans de traslladar-se a Girona, i posteriorment a Blanes, on va viure fins a la seva mort.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Roberto Bolaño/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina