L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BCN Formació Professional, posa al servei de l’alumnat i de les seves famílies la Guia de l’FP 2015-16 a Barcelona, amb les novetats i l’oferta formativa per al proper curs : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BCN Formació Professional, posa al servei de l’alumnat i de les seves famílies la Guia de l’FP 2015-16 a Barcelona, amb les novetats i l’oferta formativa per al proper curs

06/04/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BCN Formació Professional (Regidoria d’Educació i Universitats), posa a disposició de l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Formació Professional i de les seves famílies, i també dels diferents agents orientadors, la nova Guia de la Formació Professional 2015-16 a Barcelona: a què vull dedicar el meu futur professional?, amb informació sobre les novetats, l’oferta formativa, els centres educatius i orientació sobre estudis i itineraris. A més, s’ofereix també un llistat de respostes a preguntes freqüents i d’interès general, i dades sobre la inserció laboral dels diferents estudis professionals.

Aquesta guia es pot consultar mitjançant una aplicació renovada per a mòbils i tauletes, en sistema IOS, Android, codi QR i en format web. Igualment, es pot accedir a la guia a través de www.bcn.cat/educacio i de www.fundaciobcnfp.cat.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que “des de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BCN FP, posem a l’abast de l’alumnat i les seves famílies, i també dels agents orientadors, la Guia de l’FP a Barcelona curs 2015-16, on es pot consultar les novetats, l’oferta de centres i cicles formatius i, entre d’altres coses, un apartat destinat a l’orientació”. Ardanuy ha afegit, en aquest sentit, que “després de la signatura el passat mes de febrer de l’Acord Barcelona Orienta, impulsat des d’aquest Ajuntament i amb el suport de més de 50 institucions i entitats públiques i privades, l’apartat d’orientació és un dels aspectes clau amb informació sobre sortides acadèmiques i dades d’inserció laboral”.

Gerard Ardanuy ha volgut remarcar també que “des del govern municipal, durant tot el mandat, estem impulsant de manera ferma i decidida la formació professional a la ciutat de Barcelona a través de diferents iniciatives. Entre d’altres accions, aquesta guia digital, actualitzada per al curs 2015-16, és una eina amb informació detallada que té com a objectiu acompanyar l’alumnat i les seves famílies, abans i durant el procés de preinscripció i matrícula, en un moment clau com és el de triar el futur professional”.

La nova Guia de la Formació Professional 2015-16 a Barcelona: a què vull dedicar el meu futur professional?, per a dispositius mòbils i tauletes a través de codi QR i també pàgines web, es pot descarregar des de l’adreça guiafp.fundaciobcnfp.cat; trobar a Google Play i mitjançant l’APP Store d’Apple; al portal municipal d’APPS www.bcn.cat/mobil i, en format web, a la plana web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona www.bcn.cat/educacio i de la Fundació BCN Formació Professional www.fundaciobcnfp.cat, i també del Consorci d’Educació de Barcelona www.edubcn.cat/ca/alumnat_i_familia.

En tots els casos, es pot trobar tota l’oferta formativa de la ciutat, els tipus d’estudis que s’ofereixen de grau mitjà o superior, els horaris dels centres de formació professional de Barcelona, la seva geolocalització i, també, es poden visualitzar vídeos de presentació dels centres i de la seva oferta formativa.

El període de preinscripció per l’alumnat que vulgui cursar un cicle formatiu de grau mitjà serà del 12 al 19 de maig de 2015, ambdós inclosos, i el període de matriculació per alumnat preinscrit i amb plaça assignada serà de l’1 al 8 de juliol de 2015. Durant el mes de setembre hi haurà un procés extraordinari de preinscripció i matricula per les places vacants que puguin quedar als centres.

D’altra banda, el període de preinscripció per l’alumnat que vulgui cursar un cicle formatiu de grau superior serà del 26 de maig al 3 de juny de 2015, ambdós inclosos, i el període de matriculació per alumnat preinscrit i amb plaça assignada serà de l’1 al 8 de juliol de 2015. Durant el mes de setembre hi haurà un procés extraordinari de preinscripció i matricula per les places vacants que puguin quedar als centres.

Més informació a: guiafp.fundaciobcnfp.cat





Paraules clau

formació/ formació professional/ ocupació/