Trias: “Actuar en xarxa amb les entitats socials de Barcelona fa la ciutat més forta” : Servei de Premsa

Trias: “Actuar en xarxa amb les entitats socials de Barcelona fa la ciutat més forta”

08/04/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit avui a la trobada anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, que ha tingut lloc a la Universitat Pompeu Fabra, i on hi estaven convocades les gairebé 600 entitats que formen part d’aquest organisme, entre els quals es troben entitats del tercer sector, col·legis professionals, empreses, d’altres organismes i institucions de Barcelona.

 

 

L’alcalde ha agraït la tasca de coordinació que han dut a terme totes les entitats durant els últims mesos a l’entorn de l’Estratègia Compartida, “una feina molt necessària en una situació de crisi socioeconòmica com l’actual”, amb uns reptes molt importants, entre els quals ha citat la cobertura de les necessitats bàsiques, el dret a l’habitatge, la inserció laboral, l’educació de qualitat o l’accessibilitat. “Per sobre de tot”, ha remarcat, “cal seguir generant ocupació i aconseguint un parc d’habitatge de lloguer assequible, i això no ho pot fer l’ajuntament tot sol”.

En aquest sentit, Trias ha recordat que Barcelona “ha fet l’aposta d’actuar conjuntament, en xarxa amb les entitats que fa anys que treballen en el sector social, fent-les més fortes i professionalitzades. I aquest model d’actuació en l’àmbit social fa la ciutat més forta”, ha conclòs.

L’acte, que s’ha desenvolupat durant tot el matí, ha servit per fer balanç i explicar els nous reptes de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, que ha implicat la posada en marxa d’11 xarxes d’acció i més de 900 projectes socials que ens ajuden a lluitar contra la crisi i promoure una economia més social.

L’alcalde ha assenyalat que amb la jornada d’avui “els membres de l’Acord ratifiquem el nostre compromís per seguir treballant amb una estratègia compartida. Per una Barcelona Inclusiva, on tothom tingui les mateixes oportunitats” i ha afegit que “no podem crear una ciutat de dues velocitats, ni permetre que augmentin les desigualtats. I per això seguim necessitant la implicació de tothom”.

En la jornada de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, les entitats han fixat els objectius de treball conjunt futur, que desenvolupen dins de l’anomenada ‘Estratègia Compartida’, una iniciativa que aplega, sota objectius comuns, 936 projectes i accions de 121 organitzacions i institucions de la ciutat, i que està impulsada per 13.0000 persones voluntàries i 7.000 professionals del tercer sector i del consistori.

Entre les propostes que s’han proposat treballar d’ara endavant s’hi troba garantir la cobertura de les necessitats essencials de les persones, l’impuls per a aconseguir més habitatge social, l’apoderament de la infància en situació de vulnerabilitat, i el treball per a generar compromís social entre els ciutadans.Compartiu aquest contingut