L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bertelsmann signen un conveni de col·laboració per impulsar la formació professional i el model d’FP Dual : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bertelsmann signen un conveni de col·laboració per impulsar la formació professional i el model d’FP Dual

15/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona i president honorífic de la Fundació BCN Formació Professional, Xavier Trias, i el vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil, han signat aquest migdia un acord de col·laboració per a la promoció i impuls de la formació professional i, més concretament, del model d’FP Dual que impulsa durant aquest mandat l’Ajuntament de Barcelona.

 

17158821125_50aec2e973_z

 

L’acte ha comptat també amb l’assistència del regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i del president executiu de la Fundació BCN Formació Professional i vicepresident de relacions governamentals de SEAT, Ramón Paredes.

Aquest acord de col·laboració té com a principal objectiu impulsar el seguiment i avaluació de qualitat de l’actual projecte de formació professional dual que l’Ajuntament de Barcelona desenvolupa en els propis serveis i organismes municipals, en coordinació amb el Consorci d’Educació de Barcelona. Així mateix, pretén promoure, a través de la Fundación Bertelsmann, l’FP Dual a Barcelona com un exemple de bones pràctiques i proposar-la a ciutats d’Espanya i d’Alemanya per tal d’acollir alumnat de la ciutat en pràctiques d’FP Dual.

Per al desenvolupament de les tasques previstes en aquest conveni de col·laboració es crearà una comissió de seguiment formada per representants de les dues fundacions. L’acord té una durada inicial fins al 31 de desembre de 2016.

Aquest conveni s’emmarca dins del Pla d’Actuació Municipal 2011-2015, que contempla diverses accions i iniciatives que tenen com a objectiu enfortir i potenciar la Formació Professional a la ciutat de Barcelona. Així, la modalitat d’FP Dual permet que pels cursos 2014-15 i 2015-16, al voltant de 500 alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior puguin fer les seves pràctiques en dependències i serveis municipals de l’Ajuntament de Barcelona, instituts o empreses municipals, o en empreses que gestionen serveis municipals.





Paraules clau

Alcalde Trias/ formació/ formació professional/ fp/ ocupació/