Francina Vila assisteix a la jornada de portes obertes de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró : Servei de Premsa

Francina Vila assisteix a la jornada de portes obertes de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró

17/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora del Districte d’Horta-Guinardó, Francina Vila, assistirà demà, dissabte 18 d’abril, a les 18:00 hores, a la jornada de portes obertes de la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró (c/ Arquitectura, 8). Es preveu que l’equipament entri en funcionament el proper mes.

Amb una inversió de més de 1.237.000 euros, el districte d’Horta-Guinardó va iniciar a mitjans de l’any passat les obres d’ampliació i millora de les instal·lacions de la Biblioteca de Montbau.

L’objecte del projecte era  millora de la biblioteca fins aleshores existent i la seva ampliació gràcies a l’addició i rehabilitació d’un mòdul d’aproximadament 141 m2 i la construcció d’un nou cos de 167 m2 en el pati existent entre ambdós edificis.

Aquesta actuació ha permès ampliar l’espai actual de l’equipament passant dels 539 m2 als 753,10m2 de superfície útil interior i els 609m2 d’espais exteriors. Els objectius bàsics d’aquesta actuació són millorar les condicions funcionals i de confort de la biblioteca i optimitzar al màxim tant la superfície d’ampliació com la distribució de la biblioteca resultant per tal d’aconseguir una millora substancial en el seu funcionament i oferta de serveis.

Les principals actuacions de millora a l’àmbit de biblioteca han estat: adequació de la distribució per tal d’eliminar duplicitats d’ús amb aquelles àrees que ara es traslladaran a l’àmbit d’ampliació i optimitzar la funcionalitat de la superfície resultant; millores en l’accessibilitat, millores en l’aïllament tèrmic i els tancaments; rehabilitació de cobertes; nova solera i paviment; renovació de les instal·lacions per tal d’adequar-les als requeriments actuals i a la nova superfície de la biblioteca resultant. S’ha traslladat l’àrea infantil a una posició més central, el que suposa un increment de superfície i una major visibilitat d’aquest espai i permet també la seva vinculació amb el pati possibilitant així la realització d’activitats a l’aire lliure. L’espai antigament ocupat per l’àrea infantil ha estat ocupat per la sala polivalent

També s’ha substituït  l’accés principal de la Biblioteca per un nou accés a peu a través del jardí de la cantonada del c/ de l’Arquitectura.





Paraules clau

Biblioteca/ equipaments/ Horta-Guinardó/ montbau/