Comencen les obres de reforma i ampliació del Centre Infantil Tronada, al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

Comencen les obres de reforma i ampliació del Centre Infantil Tronada, al districte de Nou Barris

19/04/2015

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de reforma i ampliació del Centre Infantil Tronada, al districte de Nou Barris. El principal objectiu d’aquesta actuació és la millora de les condicions d’aquest edifici per a poder continuar exercint com a esplai diari i de cap de setmana i, a més, permetrà que es converteixi en un futur immediat en un centre obert infantil. És a dir, es mantindrà l’ús però es dotarà l’espai amb condicions i serveis adequats.

Aquest equipament comptarà després de les obres amb diversos espais interiors, exteriors i de suport tècnic per a l’ús i adequat desenvolupament de les activitats que l’associació juvenil Tronada realitza amb nens i joves dels barris de Can Peguera i del Turó de la Peira. Bàsicament, el projecte busca recuperar els valors de l’edifici tal com va ser pensat en el seu disseny original per tal de recuperar la memòria de l’edifici i poder-li donar continuïtat amb la seva ampliació i l’actualització a nivell de serveis.

Les actuacions contemplen una ampliació de l’espai que passarà dels 256,10 m2 actuals de superfície a tenir un total de 411,10 m2, 155 m2 més dels que gaudeix l’espai en aquests moments. El pressupost de licitació de la reforma i ampliació de l’espai és de 720.000€ euros i està previst que les obres finalitzin el proper mes d’octubre.

Aquest casal es troba ubicat a un dels edificis de l’antic conjunt d’equipaments del barri de Can Peguera i el seu accés està situat al carrer Beret, 11. Antigament, l’edifici allotjava les classes infantils del conjunt, a partir dels anys 80 l’ús docent es va anar transformant en altres usos també dotacionals com són el cultural o el sanitari-assistencial.

Les actuacions volen posar en valor i recuperar tots els elements del sistema tipològic original: mantenir, rehabilitar i protegir el sistema estructural de pilastrons i encavallades deixant-los vistos pel seu valor estètic i per oferir als espais originals alçada; mantenir, rehabilitar, reforçar i recuperar la composició dels tancaments perimetrals, tot recuperant les obertures originals de les façanes i construint un cèrcol perimetral exterior d’acer per evitar patologies; rehabilitar la coberta incorporant un aïllament tèrmic i eliminant qualsevol element de disseny o confort que pugui implicar la deformació del volum.

A més, s’amplia l’edifici basant-se en els valors de la pèrgola original i dotant-la per tal que pugui exercir d’espai polivalent adequat al casal. Aquesta serà una estructura lleugera porticada de fusta per a permetre una ocupació i ús d’estructura lliure en totes les direccions i serà extremadament transparent per a permetre una relació visual i lumínica directa amb l’exterior. Finalment, es prolongarà la lògica de les obertures originals al nou tancament per a permetre un sistema de ventilació creuada natural i una alta flexibilitat d’ús en els accessos i la compartimentació flexible de l’espai.

 

 

El programa funcional contempla que el cos principal compti amb tres aules de 55 m2 i dos nuclis de banys, instal·lacions i magatzems d’uns 20 m2 cadascun. L’espai exterior compta amb 130 m2 útils que serviran com a espai polivalent divisible i amb accessos directes a l’exterior i com a sala de monitors segregable per mobiliari. Tota l’estructura tindrà un tancament corredís de seguretat.



Compartiu aquest contingut