Trias agraeix la complicitat de l’entitat Diàlegs de Dona per ajudar que persones nouvingudes s’integrin i se sentin barcelonines : Servei de Premsa

Trias agraeix la complicitat de l’entitat Diàlegs de Dona per ajudar que persones nouvingudes s’integrin i se sentin barcelonines

22/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat avui la Festa de la Dona que organitza l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, una festa que ha arribat a la 6a edició i que tanca el cicle d’activitats que s’organitzen al voltant del Dia de la Dona. En aquesta trobada, que aplega al voltant de dos centenars de dones, es desenvolupen tallers de cura i bellesa realitzats per dones de diferents països com Marroc, Algèria, Pakistan, Bangladesh i Índia amb tècniques pròpies dels seus països d’origen. També es presenten actuacions de dansa i música.

Diàlegs de Dona és una associació que ofereix classes de català, castellà i anglès a dones immigrades. Actualment compta amb 226 alumnes. La majoria són de Bangladesh, Pakistan, Índia i el Marroc. També és un centre d’altres activitats lúdiques i culturals, en el qual desenvolupen tallers d’artesania i s’organitzen actes per fomentar la participació d’aquestes dones en la vida de barri.

Durant la visita, Xavier Trias s’ha dirigit a les participants tot agraint la tasca que fa aquesta associació. Trias ha demanat també la seva complicitat per continuar ajudant les dones nouvingudes a integrar-se: “Moltes heu vingut de països llunyans, parleu altres llengües, teniu altres cultures, però nosaltres necessitem que us sentiu felices aquí, i sobretot que us sentiu barcelonines.” Trias també ha lloat la manera com Diàlegs de Dona “genera complicitats” entre les diferents cultures, i ha recordat que al capdavall “tots tenim els mateixos objectius, tots treballem perquè els nostres fills i els nostres néts siguin feliços”. L’alcalde ha conclòs: “Heu d’entendre que aquesta ciutat ha de ser per tothom”.
A l’acte, que s’ha celebrat al CCCB, al barri del Raval, en el qual treballa aquesta associació, l’ha acompanyat la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, que ha recordat a les assistents que el districte de Ciutat Vella està treballant perquè l’entitat pugui disposar d’un local propi. Actualment desenvolupen la seva activitat en un local cedit per una Cooperativa social al carrer Tàpies, número 6, un local que pel volum de les dones que assisteixen a les activitats, se’ls ha quedat petit.





Paraules clau

Alcalde Trias/ dona/