L’Ajuntament de Barcelona obre una nova convocatòria del Pla BUITS i posa 11 solars a disposició d’entitats sense ànim de lucre : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona obre una nova convocatòria del Pla BUITS i posa 11 solars a disposició d’entitats sense ànim de lucre

25/04/2015Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha obert una nova convocatòria del Pla BUITS per posar a disposició de les entitats sense ànim de lucre 11 solars buits de la ciutat. Els nous emplaçaments de la convocatòria 2015 se sumen als 12 espais urbans que estaven en desús i  des de fa més d’un any i mig gestionen diverses entitats veïnals donant-los un ús social i comunitari.

El Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) és una iniciativa que vol afavorir el desenvolupament d’usos i activitats d’interès públic, de caràcter provisional, en terrenys en desús de la ciutat de Barcelona, amb la finalitat d’afavorir la implicació de la societat civil en la regeneració i dinamització del teixit urbà.

A més, amb aquesta iniciativa impulsada per Hàbitat Urbà, es dóna un ús provisional que ajuda a recuperar, adequar i potenciar aquests espais com a punts de convivència del barri, evitant així mateix que aquests indrets concentrin pràctiques incíviques, usos no desitjats i situacions d’exclusió social.

Els emplaçaments que es proposen per a desenvolupar els projectes son:

 

Sant- Montjuïc
Poble Sec: C. De la Concòrdia, 69
Sants: C. Rosés, 8

Les Corts
Pedralbes:  C. Montevideo, 12

Horta-Guinardó
La Font d’en Fargas: C. Dr. Bové, 34-36
Carmel: C. Lisboa, 37 – 67
Horta: Passeig de la Vall D´Hebron, 249/Carretera Alta de Roquetes, 56-58

Nou Barris
Porta: C. Pintor Alsamora, 20
Prosperitat: Passeig Valldaura, 271 – 289

Sant Andreu
Trinitat Vella: C. Foradada, 74

Sant Martí
Poble Nou: C. Dr. Trueta, 200
La Verneda i la Pau: C. Santander, 38

 

Al link www.bcn.cat/habitaturba/plabuits es poden veure les característiques de les parcel·les, el seu emplaçament i les condicions del terreny.

A la convocatòria Pla Buits 2015 hi podran presentar els seus projectes, tant de manera individual com de forma conjunta, les entitats públiques o privades, sense ànim de lucre, degudament constituïdes. La presentació de les propostes haurà d’incorporar documentació acreditativa de l’entitat sol·licitant i una memòria relativa al projecte a desenvolupar i sobre la gestió econòmica del projecte.

Els usos i activitats que es proposin hauran de ser provisionals, és a dir, de caràcter temporal i els usos i activitats hauran de considerar-se d’interès públic o d’utilitat social, admetent-se activitats de tipus educatiu, esportiu, lúdic o recreatiu, cultural o artístic, ambiental o paisatgístic i social o comunitari.

Les condicions del concurs assenyalen que la cessió dels terrenys i, per tant, el desenvolupament dels projectes seleccionats, tindran una durada d’un any, prorrogable anualment i fins a un màxim de tres anys més.

L’Ajuntament, per la seva part, assumirà la despesa associada a les tasques d’adequació dels terrenys i d’instal·lació de serveis que siguin necessàries per a la posada en funcionament dels projectes abans de fer efectiva la cessió dels terrenys. Així mateix, l’Ajuntament assumirà els costos dels subministraments que es generin en els terrenys on es desenvolupi l’ús o l’activitat.

Les iniciatives presentades seran avaluades per una Comissió d’Avaluació que tindrà en compte la implicació en l’entorn de la iniciativa, l’autosuficiència i autogestió del projecte, la sostenibilitat ambiental, el seu major impacte i rendiment social i la creativitat i, innovació dels projectes que es presentin

La Comissió estarà formada per:

Les entitats tenen fins a finals de juliol per presentar propostes i la resolució del Concurs està prevista pel mes de novembre.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
pla buits/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina