El projecte Radars, guardonat amb el premi ‘Alegría de Vivir’ : Servei de Premsa

El projecte Radars, guardonat amb el premi ‘Alegría de Vivir’

28/04/2015

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, va recollir ahir a la tarda el guardó ‘Alegría de Vivir’ que atorga la cantant Lucrecia, per al projecte Radars, que vetlla per la gent gran que viu sola a Barcelona. Fandos va recollir el guardó acompanyada de professionals del serveis socials municipals, voluntaris i entitats que participen en aquest projecte com a radars veïnals o comercials.

El premi, que també han rebut personalitats de l’àmbit de la comunicació, de l’esport i de l’empresa, ha volgut reconèixer el projecte Radars de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de la gent gran que viu sola a la ciutat, i evitar-ne l’aïllament i l’exclusió social a partir de l’acció comunitària i la implicació de ciutadans voluntaris, veïns, i professionals de les entitats i dels comerços de proximitat.

Segons Fandos, amb el projecte Radars, “la voluntat de serveis socials es sempre reconèixer, partir, i aprofitar les dinàmiques comunitàries ja existents en el barri”. La tinenta d’alcalde ha recordat que al 2011 estava implementat a un barri de Barcelona –al Camp de’n Grassot– i avui ja funciona a 22 barris. “Comptem amb la importantíssima ajuda de quasi 1.800 radars”, ha apuntat.

El projecte Radars és un projecte d’acció comunitària en què intervenen l’Ajuntament de Barcelona, les entitats del tercer sector i la ciutadania a títol personal, per crear una xarxa de prevenció que busca evitar l’exclusió i l’aïllament de la gent gran que viu sola, sobretot aquelles persones que no compten amb una xarxa sòcio-familiar estable que els pugui cobrir les seves necessitats socials, d’afecte i amistat i que poden resultar invisibles al seu entorn.

A més dels radars veïnals i comercials, una de les accions del projecte és la detecció de persones grans en situació de vulnerabilitat a partir del ‘Porta a Porta’: els voluntaris fan una prospecció barri per barri per a detectar persones grans que viuen soles, i la situació de les quals les fa idònies per ser usuàries del projecte Radars. Amb el vist-i-plau de la persona gran, se li ofereix iniciar un seguiment a partir d’una plataforma de seguiment telefònic.Compartiu aquest contingut