Xavier Trias: “Amb la col·laboració de les entitats i el tercer sector podem seguir millorant la política d’habitatge de la ciutat” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Amb la col·laboració de les entitats i el tercer sector podem seguir millorant la política d’habitatge de la ciutat”

29/04/2015

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, han signat un acord marc per facilitar a la FAVB solars per a la construcció de 300 nous habitatges de protecció a la ciutat en règim de dret de superfície.

 

 

L’alcalde ha agraït la col·laboració de la FAVB per impulsar la construcció de nou habitatge protegit amb la construcció d’aquets pisos en dret de superfície, “una fórmula que ens permet conservar la titularitat pública del sòl i ampliar el parc públic d’habitatge”.

L’alcalde ha destacat “que la política d’habitatge es bàsica pel futur de la ciutat” i ha assegurat que l’objectiu de l’administració “és lluitar contra la manca d’habitatge o de treball ja que és el que genera desigualtats”. Trias ha reconegut que “la crisi econòmica dels últims anys ha generat problemes i situacions límit de pèrdua d’habitatge” i ha assegurat “que gràcies a la col·laboració amb les entitats i el tercer sector es pot canviar la filosofia de la gent (que apostava per a compra) i buscar noves fórmules imaginatives per fer habitatge públic assequible”.

Trias ha recordat que el govern municipal està tirant endavant el pla per construir 1000 habitatges públics de lloguer assequible, que n’ha comprat 270 més aquest mandat i que l’objectiu és poder fer-ne 6.000 més: 2.000 habitatges en els 28 solars de què disposa l’Ajuntament gràcies a la gestió feta amb el Pla Empenta i la voluntat de comprar 30 solars més per fer 4.000 habitatges assequibles més.

L’alcalde ha explicat que els nous habitatges que construirà la FAVB estaran ubicats en àmbits de la ciutat en transformació on l’Ajuntament disposa de solars com la Marina del Prat Vermell, Glòries/Meridiana Sud, Roquetes, Trinitat Nova i altres zones en plena transformació urbana. A canvi del sòl, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona portarà a terme aquestes promocions, mitjançant la cooperativa veïnal o fundació que designi a l’efecte per a cada actuació.

 

Document relacionat

Nota de premsa: L’Ajuntament signa un acord amb la FAVB per la construcció de 300 nous habitatges protegits a BarcelonaCompartiu aquest contingut