L’mStartupBarcelona ja està a ple rendiment amb l’entrada de la quarta acceleradora d’empreses mobile : Servei de Premsa

L’mStartupBarcelona ja està a ple rendiment amb l’entrada de la quarta acceleradora d’empreses mobile

18/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’mStartupBarcelona, que està en funcionament des del mes de novembre, és el primer espai de la ciutat que acull programes d’acceleració adreçats a startups del sector de les tecnologies mòbil. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB).

L’objectiu és impulsar la creació i el creixement d’empreses mobile a la ciutat, atraure programes d’acceleració de referència, i enfortir l’ecosistema local per poder posicionar Barcelona com un entorn atractiu per a les startups i capdavanter en innovació i tecnologia.

Els tres primers programes d’acceleració que es van atreure són Startupbootcamp, Gamebcn i IMPACT què durant els primers mesos han acompanyat, en total, 20 empreses tant locals com d’arreu d’Europa amb projectes d’Internet of Things, del sector del videojoc o Internet mòbil, respectivament.

 

Conector Mobile Barcelona accelerarà 15 startups durant aquest any

Conector, l’acceleradora d’startups tecnològiques amb projectes digitals en fase de llançament al mercat, posa en marxa un nou programa adreçat a empreses vinculades al sector del mòbil. Es tracta de Conector Mobile Barcelona que aquest mes de maig s’instal·la a l’mStartupBarcelona.

La primera edició, que comença ara, durarà fins el 15 de setembre, mentre que la segona es posarà en marxa el 20 de setembre i acabarà a finals d’any. En total, es preveu accelerar un màxim de 15 projectes des de la segona planta de l’edifici Barcelona Growth Centre (c/ Roc Boronat, 117).

Les empreses seleccionades que participin al programa d’acceleració Conector Mobile Barcelona comptaran amb el suport i l’assessorament expert de mentors de referència vinculats al sector de les tecnologies mòbil. Alguns d’aquestes són: Luca Ferraro, Vanessa Estorach, Patricia de Loro, Valentí Freixanet, Sixto Arias, David Fernández o Valerie Itey, entre d’altres.

GuardMecum, Jobinow, KangooSave i Myworkup són les primeres startups seleccionades que ja estan instal·lades a l’mStartupBarcelona de la mà de Conector.

Amb l’entrada de Conector Mobile Barcelona, l’mStartupBarcelona ja està al 100% d’ocupació, només sis mesos després d’obrir les portes. Durant el primer any, des d’aquest nou espai, s’accelerarà la posada en marxa i el creixement de prop de 40 startups amb projectes vinculats al sector de les tecnologies mòbil.

 

Barcelona, una ciutat emprenedora de referència

En el marc de la capitalitat mundial del mòbil, la posada en marxa d’aquest hub d’acceleradores és una aposta per mostrar la ciutat internacionalment com un entorn de referència per a startups del sector mobile i també és una via per aconseguir generar massa crítica de projectes i empreses que neixin, arrelin i es quedin a la ciutat.

L’mStartupBarcelona se suma als quatre espais que Barcelona Activa posa a disposició dels emprenedors i les empreses de la ciutat: la Incubadora Glòries, el Barcelona Advanced Industry Park, Almogàvers Business Factory i l’ESA BIC Barcelona. En total, aquests espais municipals acullen més de 200 empreses.





Paraules clau

Conector Mobile Barcelona/ emprenedoria/ empresa/ innovació/ mobilitat/ mStartupBarcelona/ ocupació/ tecnologia/