Barcelona amplia a l’Àrea Metropolitana les iniciatives de la Fundació BCN Formació Professional : Servei de Premsa

Barcelona amplia a l’Àrea Metropolitana les iniciatives de la Fundació BCN Formació Professional

21/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BCN Formació Professional, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni de col·laboració per ampliar als municipis que formen part de l’àmbit metropolità diferents projectes en matèria de formació professional que promou el consistori a la ciutat, i també impulsar-ne de nous. L’acord l’han firmat el gerent de la fundació, Pere Ros, i la vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’AMB i segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Sònia Recasens.

El conveni preveu una subvenció de 50.000 euros per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a la Fundació BCN Formació Professional –organisme dependent de la Regidoria d’Educació i Universitats de l’Ajuntament– per desenvolupar diferents línies d’actuació que fins ara es duien a terme a la ciutat de Barcelona i desenvolupar d’altres iniciatives noves. Aquest acord té una vigència d’un any a partir de la signatura, i es podrà allargar fins a la total finalització de les actuacions subvencionades o del curs escolar.

Entre d’altres accions previstes, la Fundació BCN Formació Professional ampliarà aquest proper curs als centres d’FP de l’AMB la convocatòria del Pla de Mesures per la Innovació en FP i dels Premis FPEmprèn, i fomentarà la mobilitat d’alumnat de l’AMB a ciutats que formen part de la XarxaFP per desenvolupar les seves pràctiques.

A més, entre les singularitats previstes al conveni, la fundació impulsarà l’execució d’estudis o jornades que vinculin estudis d’FP i necessitats socioeconòmiques de l’AMB, i presentarà els seus projectes als centres de formació professional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i en farà el seu seguiment, avaluació i informes corresponents.

 

Iniciatives adreçades a més de 155 centres d’FP de l’AMB

En aquest moment, la Fundació BCN Formació Professional interactua amb els més de 95 centres de Barcelona, i, a partir d’aquest conveni, ampliarà el seu camp d’actuació a més de 60 centres de FP existents a la resta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La Fundació BCN Formació Professional és una organització creada l’any 2006 per l’Ajuntament de Barcelona, amb finalitat social i sense ànim de lucre, que té com a missió participar en el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat i l’entorn productiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, potenciant una FP adequada i compatible amb les necessitats del sector productiu i facilitant la transició al món del treball i la plena integració de l’alumnat, a través de la realització i gestió de projectes i l’execució d’accions específiques adreçades a empreses i centres de formació.

Per la seva banda, l’Àrea Metropolitana té com a com missió col·laborar en serveis i programes de suport a la formació de les persones i en especial de l’alumnat que cursen formació professional, que són la base d’una economia industrial i competitiva.





Paraules clau

formació/ formació professional/ fp/ Fundació BCN Formació Professional/ ocupació/