Noves afectacions de trànsit per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries i la construcció de nous col·lectors d’aigua : Servei de Premsa

Noves afectacions de trànsit per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries i la construcció de nous col·lectors d’aigua

19/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb motiu de les obres de construcció de les rampes dels túnels de les Glòries i degut a l’execució d’un nou col·lector d’aigües, el lateral de la Gran Via, sentit sortida de la ciutat, quedarà tallat entre Padilla i la plaça de les Glòries a partir del dia 21 de juny. El lateral de la Gran Via provinent del centre ciutat s’incorporarà al tronc central des de Padilla i serà de gir obligatori a Castillejos. El trànsit en sentit sortida de la ciutat mantindrà els tres carrils habituals.

Aquesta restricció del lateral de la Gran Via obligarà a tallar el carril bici des del carrer de Padilla fins a l’avinguda Meridiana. Els trajectes alternatius estaran senyalitzats per facilitar l’enllaç amb els carrils bici existents del carrer de Ribes, de l’avinguda Meridiana i de la plaça de les Glòries.

Així mateix la parada d’autobús de les línies 7 i H12 situada al costat del Jardí de les Alzines de les Glòries queda anul·lada aquets diumenge, i és substituïda per dues noves parades, una per a cada una de les línies, en la zona central de la plaça.

Aquests treballs que duraran tot l’estiu fins a principis de setembre permetran executar el nou col·lector del costat mar- Llobregat des del carrer Padilla fins al centre de la plaça de les Glòries. Un cop s’hagin desviat aquestes infraestructures subterrànies es podrà iniciar, al setembre, l’execució de les rampes d’accés del nou túnel viari que travessarà la plaçà de les Glòries.

Aquest estiu també s’executarà l’altre col·lector d’aigües pluvials que hi ha a l’àmbit de la plaça, situat al costat muntanya-Besòs, el del carrer dels escultors Claperós. La nit del 29 al 30 de juny està previst ocupar la vorera muntanya d ela Gran Via, entre el carrer de la Independència i el carrer dels Escultors Claperós. S’habilitarà un recorregut pels vianants per la calçada amb proteccions de tipus new jersey.

Aquestes obres comportaran el trasllat d’una parada de bus. Aquests treballs es faran durant l’estiu amb l’objectiu de minimitzar les molèsties a l’Institut de Secundaria Salvador Espriu  i al carrer dels Escultors Claperós.

Aprofitant la reducció del trànsit que es produeix a l’estiu, el Comitè d’Obres i Mobilitat també ha previst entre el 12 de juliol i el 29 d’agost poder executar el creuament del col·lector per sota de la Gran Via seguint la traça del carrer de Castillejos. Aquests treballs no implicaran la reducció dels dos carrils de trànsit existents però si el seu desplaçament amb senyalitzacions.





Paraules clau

afectacions de trànsit/ Glòries/