Colau reivindica la lluita històrica de Barcelona contra l’homofòbia, la lesfòbia i la transfòbia : Servei de Premsa

Colau reivindica la lluita històrica de Barcelona contra l’homofòbia, la lesfòbia i la transfòbia

26/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui l’acte oficial de commemoració de la Diada per l’Alliberament Sexual i de Gènere, que se celebra al món el 28 de juny, i que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Cent del consistori, on s’ha convidat totes les entitats de l’àmbit LGTBI.

 

18993746008_a51764a5f0_z

 

Durant la trobada, que ha acabat amb l’acte de desplegament del penó amb l’Arc de Sant Martí al balcó del consistori, l’alcaldessa ha recordat la primera manifestació gai a Barcelona, que es va celebrar al juny de 1977, “quan l’homosexualitat encara estava penada legalment i es demanava l’amnistia per a tots els gais i lesbianes que estaven a la presó, i la derogació de la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social”.

“Aquests fets històrics ens recorden que hem de persistir en aquesta lluita”, ha afegit Colau, que ha demanat “recuperar la idea de Pride is protest. El 28 de juny és un dia de lluita. Encara queda molta feina per fer perquè les persones amb sexualitats i gèneres diversos no pateixin violència física o verbal als nostres carrers, però també a les nostres escoles i instituts”.

Colau ha anunciat que l’ajuntament vol treballar per a recuperar la memòria històrica de la lluita que Barcelona ha fet durant anys contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

Colau ha recordat que “per fer ben visible el nostre compromís amb el col·lectiu LGTBI, hem creat la primera regidoria que porta aquesta menció explícita”. L’alcaldessa també ha explicat que enguany, la protesta del Pride està centrada especialment en combatre el bullying que pateixen nens, adolescents i joves del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals. També ha remarcat que “un terç de les denúncies per assetjament escolar són per homofòbia”.

Colau ha convidat el moviment associatiu a “elaborar polítiques LGTBI participatives, treballant conjuntament amb les entitats i activistes que promouen la defensa de la diversitat sexual i de gènere”.

Per cloure la seva intervenció, Colau ha subratllat que “la ciutat està en deute amb la transsexual Sònia i moltíssima gent que ha patit agressions homòfobes, i amb activistes que s’han deixat la pell pels drets i la llibertat”, i ha agraït la feina i la lluita constant duta a terme per aquest col·lectiu.

Durant l’acte, on també ha assistit la segona tinenta d’alcalde Laia Ortiz, la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha explicat els eixos bàsics sobre els que es desenvoluparà la política municipal en aquest àmbit.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ lgtbi/