Un total de 3.532 alumnes han participat en el projecte educatiu de Mercats i la Fundació F.C Barcelona : Servei de Premsa

Un total de 3.532 alumnes han participat en el projecte educatiu de Mercats i la Fundació F.C Barcelona

29/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El programa educatiu “Mengem sa, mengem de mercat”, que desenvolupen conjuntament Mercats de Barcelona i la Fundació F.C. Barcelona, ha comptat aquest curs escolar 2014-2015 amb la participació de 68 escoles i 3.532 alumnes. La finalitat del programa és transmetre a infants i joves el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut, afegint la difusió dels avantatges de la pràctica de l’esport com a factor essencial per mantenir una vida saludable.

L’acord de col•laboració entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) i la Fundació F.C. Barcelona es va posar en marxa a principis de l’estiu passat. La incorporació de la Fundació al programa de Mercats de Barcelona ha estat molt ben acollida per les escoles i pels alumnes. De les 68 escoles que hi han pres part, 62 són centres educatius de la ciutat de Barcelona i 6 d’altres municipis. Tenint en compte els 422 centres escolars de Barcelona d’educació primària i secundària, la participació ha estat del 16% del total d’escoles. Al llarg del curs s’han visitat un total de 29 mercats per part de 160 grups d’alumnes de diferents centres.

Els mercats més visitats han estat: Concepció, Guineueta, Llibertat, Abaceria, Sant Antoni i Santa Caterina. Els alumnes participants, en la seva gran majoria, han visitat el mercat del seu barri i ho han fet a peu. En altres casos, sobretot pel que fa als cicles superiors, han aprofitat per treballar els crèdits de síntesi, tot visitant el mercat del seu barri i un altre del centre de la ciutat. El programa es desenvolupa en totes les etapes del cicle educatiu:

• 1r Cicle de Primària: Investiguem la llista de la compra
• 2n Cicle de Primària: Menú de mercat
• 1r Cicle d’ESO: Al mercat per menjar com cal
• 2n Cicle d’ESO: Una compra amb molt de valor

Amb el lema “Mengem sa, mengem de mercat”, i amb el jugador blaugrana Sergio Busquets com a prescriptor, l’IMMB i la Fundació F.C. Barcelona han treballat durant aquest curs escolar a través del seu programa educatiu en la difusió de la importància d’una dieta equilibrada i saludable així com en la pràctica habitual de l’esport en favor d’una vida sana. El programa educatiu és obert a tothom tot i que el material de suport està especialment adreçat als alumnes dels cicles de primària i secundària. www.menjodemercat.cat





Paraules clau

esport/ esports/ mercat/ mercats/ salut/