El govern municipal proposa una reducció de les retribucions dels càrrecs electes : Servei de Premsa

El govern municipal proposa una reducció de les retribucions dels càrrecs electes

09/07/2015

El primer tinent d’alcalde i portaveu del Govern, Gerardo Pisarello, ha expressat avui que confia arribar a un “acord raonable” amb els grups de l’oposició en els temes que conformen el Ple de Cartipàs. Pisarello ha destacat els avenços que hi ha hagut en la negociació del nombre d’assessors assignats a cada grup municipal i la distribució de les comissions de plenari -amb 4 comissions-, i ha reconegut que “queden punts de discrepància” en la composició dels consells d’administració de les empreses i en les retribucions del càrrecs electes.

“No volem que el debat de Cartipàs serveixi per bloquejar el govern. Hi ha hagut avenços i acords importants, diàleg i molta flexibilitat amb la negociació amb l’oposició, però si apareixen posicions de bloqueig ens ho haurem de replantejar tot”, ha assegurat convençut que no s’arribarà a aquest escenari.

En el cas dels consells d’administració de les empreses municipals, el govern proposa “mantenir el mateix model que ha funciona tant amb el govern de CiU i Xavier Trias com el govern de PSC i Jordi Hereu els últims 8 anys i que respon a la naturalesa executiva que tenen aquestes empreses, amb la seva funció bàsica que és executar polítiques per les quals ha estat votat, que el govern governi i la oposició faci les tasques de control”.

Pisarello ha afegit que “el més important és que les empreses puguin funcionar bé i es pugui governar”, i s’ha mostrat confiat a poder arribar a un acord bo per a tots, pel govern i l’oposició, en els propers dies.

Pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes, el nou govern ha fet un proposta de reducció dels salaris. És una proposta que, més enllà del codi ètic aplicat pel partit del govern sobre els seus membres i personal, situa una reducció del 27% del sou de l’alcaldessa i del 24% dels tinents d’alcalde, sent més moderada amb els regidors i regidores de la oposició que en alguns casos mantindrien el mateix salari.

Pisarello ha reconegut que les noves retribucions de càrrec electes proposades, que considera ”raonables” han de ser aprovades per majoria el ple, i ha explicat que davant aquesta proposta “hi ha forces que no ho veuen clar i s’hi mostren reticents”.

El portaveu del govern ha volgut deixar clar, però, que encara que no prosperi aquesta proposta, els regidors i regidores de Barcelona en Comú s’aplicaran el seu codi ètic, amb una rebaixa important dels salaris fins als 2.200 euros, “per donar un missatge a la ciutadania, evitar privilegis i situar-los en el context de crisi econòmica”.Compartiu aquest contingut