L’Ajuntament de Barcelona no autoritza l’ús del Castell de Montjuïc per celebrar la missa pels difunts de la Guerra Civil per contravenir la llei de memòria històrica : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona no autoritza l’ús del Castell de Montjuïc per celebrar la missa pels difunts de la Guerra Civil per contravenir la llei de memòria històrica

15/07/2015

L’Ajuntament de Barcelona no autoritzarà l’ús del Fossat de Santa Elena del Castell de Montjuïc per celebrar la celebració religiosa en homenatge als difunts de la Guerra Civil espanyola que l’associació Amigos del Castillo volia celebrar el proper diumenge 19 de juliol.

Aquesta data coincideix amb l’aniversari de l’aixecament militar a la ciutat de Barcelona, i per aquest motiu, es considera que celebrar en aquesta data la missa podria contravenir les disposicions de la Llei 52/2007, de 26 de desembre, de la memòria històrica que estableix que les administracions públiques no poden realitzar mencions commemoratives de l’aixecament militar i de la repressió de la Dictadura.

El Castell de Montjuïc és un equipament públic, obert a tothom, on es porten a terme activitats culturals. La finalitat de l’Ajuntament envers aquest conjunt arquitectònic és potenciar la seva divulgació històrica i el seu coneixement i, per tant, no es considera un espai adequat on celebrar aquests actes religiosos.

Des del consistori s’ha ofert a l’associació sol·licitant la possibilitat de celebrar la litúrgia a un altre espai públic municipal en qualsevol altra data.Compartiu aquest contingut