L’alcaldessa Colau transmet lleialtat institucional al president Mas per defensar els interessos de la ciutat : Servei de Premsa

L’alcaldessa Colau transmet lleialtat institucional al president Mas per defensar els interessos de la ciutat

30/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Artur Mas, han mantingut aquest matí la primera reunió de treball. Colau i Mas s’han reunit durant més d’una hora al Palau de la Generalitat i han acordat que durant els primers dies del mes de setembre es convocarà la comissió mixta entre les dues administracions per analitzar el deute del Govern amb l’Ajuntament i les prioritats en diverses matèries, com ara equipaments, urgències socials i infraestructures. La Generalitat ha reconegut un deute vençut de la Generalitat per un import de 35 milions d’euros i ha anunciat que ja està en tràmit el reconeixement d’un deute de 20 milions corresponent a la llei de barris, fet que l’alcaldessa ha valorat positivament, alhora que ha assenyalat la importància de reunir la comissió mixta per fer una fotografia real de l’actual situació econòmica. Un cop fet això, l’alcaldessa ha expressat el compromís de convocar la comissió d’estudi del deute de la Generalitat amb tots els grups municipals per tal de compartir aquesta informació de forma transparent.

 

 

La connexió del tramvia

Colau ha destaca també l’acord amb el president Mas per impulsar la connexió de tramvia per la Diagonal i posar en marxa els estudis previs que permetran fer la licitació de les obres properament. L’alcaldessa ha expressat la satisfacció del Govern municipal per aquesta coincidència i ha dit que la connexió del tramvia per la Diagonal és una obra que va més enllà de la ciutat de Barcelona. “Es una prioritat de mobilitat metropolitana”, ha manifestat Ada Colau.

En matèria d’infraestructures, Barcelona ha tornat a expressar que cal completar la línia 9 del metro per tal que doni servei als barris de la Zona Franca. “No pot ser que la capital de Catalunya tingui barris aïllats del transport públic”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha traslladat a Mas aquesta prioritat.
D’altra banda, on no hi ha hagut acord és sobre l’impost turístic. Barcelona reclama rebre el 100% dels ingressos provinents d’aquest impost per tal de poder revertir aquests diners en els barris que més pressió turística reben. Tot i que el president de la Generalitat no ha recollit la proposta, l’alcaldessa ha reiterat que seguirà insistint perquè els beneficis que genera el turisme tinguin repercussió en els barris.

 

Compromís amb el dret a decidir

L’alcaldessa Colau ha lamentat l’actitud “prepotent i arrogant” del govern del Partit Popular a l’Estat i la “poca cultura democràtica” que demostra quan no permet el dret a decidir de Catalunya. “El nostre compromís amb el dret a decidir és total”, ha dit Colau, que així ho ha transmès al president Mas. Colau ha reivindicat que “cal anar junts, des de l’àmplia majoria social que hi ha a Catalunya sobre el dret a decidir” i ha reiterat que, com a alcaldessa, farà d’amfitriona de la manifestació convocada per l’11 de setembre, fet que concretarà amb les entitats organitzadores. “Ho faré representant la pluralitat de la ciutat de Barcelona”, ha conclòs.





Paraules clau

ada colau/ alcaldesa/ alcaldesa colau/ Artur Mas/ generalitat de catalunya/ president/ president Mas/