El Departament de Protecció Animal de l’Ajuntament de Barcelona iniciarà un expedient informatiu sobre la mort d’un cavall a la via pública : Servei de Premsa

El Departament de Protecció Animal de l’Ajuntament de Barcelona iniciarà un expedient informatiu sobre la mort d’un cavall a la via pública

15/08/2015Temps estimat de lectura: 1 minut

La Guàrdia Urbana de Barcelona va rebre ahir un avís en el que s’informava que hi havia un cavall a la via pública amb problemes al districte de Sants Montjuïc. Un cop al lloc dels fets, els agents policials van demanar al propietari que avisés el veterinari i aquest va dictaminar el mal estat en el que es trobava l’animal. El veterinari va practicar l’eutanàsia per evitar patiment innecessari, i tot i que s’estan investigant les causes, el seu mal estat podria ser per un cop de calor.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va obrir immediatament diligències per maltractament animal i el Departament de Protecció Animal de Barcelona obrirà un expedient que traslladarà a la Generalitat de Catalunya per la via administrativa.

La  Tinenta d’Alcaldessa d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz ha declarat: “L’Ajuntament de Barcelona està per la defensa del drets dels animals i les ordenances municipals estableixen clarament quines són les condicions de la conducció amb animals i sobretot que sempre s’han de complir els requeriments que garanteixin i facin efectiu el benestar de l’animal”. I ha remarcat: “De seguida que es va tenir coneixement dels fets la Guàrdia Urbana va presentar diligències i nosaltres presentarem un expedient a la Generalitat perquè fets com aquests que evidencien un maltractament evitable no es tornin donar a la nostra ciutat. Estudiarem les mesures corresponents per evitar que aquesta situació es pugui reproduir en una ciutat com Barcelona que és i h vol seguir sent un referent en la defensa i la protecció animal”.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
animal/ cavall/ protecció animal/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina