L’alcaldessa presideix, a l’Ajuntament de Barcelona, la conferència institucional ‘La potencialitat democràtica de la Catalunya històrica, d’Eva Serra, amb motiu de l’Onze de Setembre : Servei de Premsa

L’alcaldessa presideix, a l’Ajuntament de Barcelona, la conferència institucional ‘La potencialitat democràtica de la Catalunya històrica, d’Eva Serra, amb motiu de l’Onze de Setembre

07/09/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts 8 de setembre, a les 18:00 hores la historiadora i professora emèrita de la Universitat de Barcelona, Eva Serra i Puig, pronunciarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona la conferència La potencialitat democràtica de la Catalunya històrica amb motiu de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Eva Serra és professora emèrita d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Les seves principals línies de recerca han estat la història agrària de Catalunya dels segles XVI i XVII i la història política i de les institucions catalanes d’aquestes mateixos segles, en especial la seva vida parlamentària.

Entre les seves publicacions pel que fa a la història agrària destaquen l’obra Pagesos i senyors a la Catalunya del segle XVII. Baronia de Sentmenat: 1590-1729 i la coordinació i participació en el volum d’història moderna d’Història Agrària dels Països Catalans.

Pel que fa a la història política i institucional cal destacar la seva implicació i coordinació en l’edició de les Corts catalanes dels segles XVI a inicis del segle XVIII, tasca que es porta a terme en el marc de la col·lecció “Textos Jurídics Catalans” que impulsa el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. També ha coordinat l’edició d’Els llibres de l’ànima de la Diputació del General de Catalunya (1493-1714), i coordina la transcripció dels llibres de l’Ànima de la ciutat de Barcelona (1498-1713).

 

 

 





Paraules clau

11 de setembre/ ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Diada Nacional de Catalunya/