Sarrià-Sant Gervasi doblarà aquest curs les escoles participants en el projecte KanGo! : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi doblarà aquest curs les escoles participants en el projecte KanGo!

14/09/2015

El districte de Sarrià-Sant Gervasi té previst ampliar aquest curs escolar fins a dotze els centres educatius implicats en el projecte KanGo!, que el curs passat va començar amb la implicació de sis centres i que permet optimitzar l’ús de la xarxa de transports públics com a mitjà saludable, sostenible i econòmic i afavorir l’autonomia dels infants aportant seguretat i confiança a les famílies i a l’alumnat en els seus desplaçaments als centres educatius.

Durant la primera fase del projecte, el curs 2014-2015, hi ha participat un centenar d’alumnes dels sis centres participants: Costa i Llobera, Tàber, Jesús i Maria, La Salle Bonanova, Projecte i Sant Ignasi. Aquest curs està previst que s’ampliï el nombre de centres educatius implicats  i que entre els mesos de setembre i octubre s’hi sumin l’Escola Lleó XIII, Escola L’Horitzó, Escola Decroly, Escola Canigó, Escola Dolors Monserdà-Santapau i Lycée Français.

El bon funcionament i acollida de la prova pilot KanGo!, Transport amic a Sarrià-Sant Gervasi ha motivat l’ampliació d’aquets projecte on col·laboren el Districte, Transports Metropolitans de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Municipal d’Informàtica, la Fundació Abertis, la Fundació Catalana de Síndrome de Down i la companyia Telefònica.

De l’enquesta valorativa feta a final de curs a les famílies participants, destaca l’alta valoració obtinguda en general, però especialment la satisfacció quant a les expectatives inicials, el resultat de la qual és d’un 91% entre Alt i Molt Alt. Pel que fa a la consideració de si el projecte ha servit per desenvolupar l’autonomia del nen/a, un 96% asseguren que si, en un grau Alt o Molt Alt.

El KanGo! permet a les famílies rebre informació del pas dels seus fills per les parades de les línies d’autobús urbà i estacions dels Ferrocarrils més properes a les escoles i verificar que han arribat als centres. Aquest punts estan atesos per Cooperants KanGo! que vetllen perquè quedi marcat el control de pas de cada alumne. Aquesta col·laboració és una punt destacat i important d’aquets projecte, ja que promou la inserció laboral i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual. Enguany es passarà de 12 a 18 Cooperants.

L’ampliació del projecte durant aquest nou curs escolar permetrà contrastar els resultats i veure com evoluciona la predisposició de la comunitat educativa a canviar el transport privat per l’ús del transport públic, contribuint a la descongestió de la circulació viària en les hores d’entrada als centres educatius. Aquest estiu s’han inscrit 20 nous alumnes que se sumen als 100 que ja hi van participar el curs passat, una xifra que s’espera que s’incrementi abans de l’inici escolar i durant les primeres setmanes del curs. Al districte hi ha 71 centres educatius molt dispersos pel districte, però la zona amb més concentració és Passeig Bonanova / Reina Elisenda i els seus entorns.

 

Més camins escolars

La voluntat del districte és poder continuar impulsant nous camins escolars amb la col·laboració dels centres interessats en desenvolupar-los i fer-ho amb una visió integral i transversal que posi en relació escola-família-barri-ciutat.

El Camí Escolar pretén promoure i facilitar que els i les infants vagin a l’escola a peu i de manera autònoma per un itinerari  que permeti un desplaçament segur i agradable.

Els objectius dels camins escolars són:

Des del Districte de Sarrià-Sant Gervasi en treball compartit amb l’Institut Municipal d’Educació (IMEB), que és qui dissenya i lidera la part pedagògica del projecte, l’Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana venim desenvolupant, amb els centres educatius que ho demanen, el projecte de Camins Escolars amb les següents premisses:

Aquesta aposta ha comportat una proposta organitzativa que permeti ser àgil i efectiva en la resolució de les dificultats implícites en  l’adaptació dels entorns escolars per poder treballar la seguretat i autonomia dels infants.

 

Camins escolars existents a Sarrià-Sant Gervasi

 

kango_1

 

El districte treballa i l’àrea de Mobilitat per introduir alguna millora en el camí escolar existent a l’escola Nabí. Així mateix durant aquest curs el districte té interès en col·laborar amb dues escoles que ja tenen Comissió de Camí Escolar del Centre constituïda.

 

kango_2

 

Un dels objectius del nou govern de Sarrià- Sant Gervasi és donar el màxim suport i facilitats a cinc centres més que també estan interessats en implantar-lo:

 

kango_3Compartiu aquest contingut