Pregó de la Mercè 2015 : Servei de Premsa

Pregó de la Mercè 2015

18/09/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Divendres 18 de setembre, a les 19:00 hores, al Saló de Cent, se celebrarà la tradicional lectura del Pregó de la Mercè 2015, que anirà a càrrec del periodista Andreu Buenafuente, i que dóna inici als set dies de festa major de Barcelona, que culminarà el dia 24 –dia de la Mercè- amb el Piromusical.

L’acte estarà presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i comptarà amb la presència dels membres del govern municipal i dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Barcelona. També intervindrà Hernán Lombardi, ministre de Cultura de la ciutat de Buenos Aires (Argentina), que és la ciutat convidada de la Mercè 2015.

La lectura del Pregó es desenvoluparà a l’interior del Saló de Cent i serà retransmès, a través d’una pantalla gegant, a la plaça Sant Jaume. Un cop finalitzada la lectura, el pregoner i l’alcaldessa accediran al balcó de l’edifici del consistori des d’on es donarà el tret de sortida a la festa, i des d’on presenciaran el Toc d’Inici, moment en què els elements del bestiari de la ciutat, que formen part del Seguici Popular de Barcelona, interpreten les seves danses.
AVÍS IMPORTANT

Els professionals dels mitjans de comunicació acreditats per a la cobertura informativa del Pregó hauran d’accedir a l’Ajuntament per la plaça Sant Miquel, on se’ls lliurarà la corresponent acreditació de premsa. El seguiment del Pregó es farà des de la Sala Lluís Companys. Els fotògrafs podran accedir al Saló de Cent en els llocs habilitats per a ells. La premsa escrita també hi podrà accedir en funció de les possibilitats d’aforament.

BTV subministrarà el senyal institucional que les televisions i ràdios podran agafar a la Sala Lluís Companys. Tanmateix, la Sala Lluís Companys disposarà de connexions SDI per enregistrar l’acte, per la qual cosa suggerim a les televisions que portin el material tècnic necessari (magnetoscopi o càmera habilitada per enregistrar).





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ andreu buenafuente/ buenafente/ Mercè/ Mercè 2015/ pregó/