L’Ajuntament participa a la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer : Servei de Premsa

L’Ajuntament participa a la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

02/10/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, participa a la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), organitzada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), que del 2 a l’11 d’octubre proposa activitats per fomentar estils de vida saludables i prevenir el càncer, sota el lema “Actua contra el càncer, menja sa i mou-te!”.

El Mercat del Ninot de Barcelona ha acollit avui l’acte d’inauguració, en una jornada, protagonitzada per diverses cares conegudes com les cuineres Carme Ruscalleda i Ada Parellada, la dra nutricionista Montserrat Folch, l’ex jugador del FC Barcelona i president de la ‘Éric Abidal Foundation’, Éric Abidal, que han donat suport a la campanya amb el seu testimoni i han posat l’accent en la necessitat de menjar aliments frescos i saludables, fer activitat física diària i una dieta sana per adoptar un estil de vida saludable. També han col·laborat en la campanya amb la seva presència les campiones del món de waterpolo, Anni Espar i Mati Ortiz.

El comissionat de Comerç, Consum i Mercats, Miquel Ortega, que ha participat a la inauguració, ha destacat el paper dels mercats en l’alimentació saludable, i ha remarcat, com a responsable de l’Institut de Mercats de Barcelona, la voluntat d’oferir aliments frescos i saludables a tots els barris de la ciutat.

 

La poma, símbol de la campanya d’enguany

Al llarg del matí, els assistents han pogut fer-se un selfie menjant una poma davant l’escenari d’un photocall on s’han projectat totes les cares que s’han sumat al repte de fer-se una fotografia de la campanya #menjasaimoute.

Les fotografies es poden enviar a través del Facebook o Twitter de la FECEC amb el hashtag #menjasaimoute o compartir-les a través de les xarxes amb el mateix hashtag. També es poden enviar al correu electrònic: comunicacio@juntscontraelcancer.cat.

L’acte ha comptat amb el suport de la Fundació DiR, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la ‘Eric Abidal Foundation’.

L’espot de la campanya està protagonitzat per Carme Ruscalleda, que fa una crida a la participació ciutadana perquè enviï les seves fotos menjant una poma, la comparteixi a les xarxes amb el haixtag #menjasaimoute i repti el seu públic perquè també ho faci.

Aquesta iniciativa compta amb el suport i la col·laboració dels actors de la popular sèrie de TV3, ‘La Riera’, que ja s’han unit a la campanya de fotos per contribuir a sensibilitzar la població.

 

Activitats de la SECAPC

La SECAPC, que anualment organitza la FECEC, vol conscienciar la població sobre la importància dels hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions: la ingesta diària de 3 peces de fruita i 2 racions de verdures i la realització de 30 minuts d’activitat física moderada cada dia.

D’entre les activitats programades de la SECAPC, cal destacar l’espectacle titulat ‘Hort d’en Marçal’, destinat a nens d’entre 5 i 7 anys. Aquest espectacle s’escenifica a diversos indrets de Catalunya al llarg de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita. Els nens tasten un mínim de 5 fruites i verdures diferents.

Així mateix, també hi ha programats els tallers de confecció de menús saludables i econòmics que s’ofereixen a diversos municipis de Catalunya. Aquesta activitat esta impartida per nutricionistes i dietistes col·legiats. Paral·lelament, hi ha programades activitats esportives, com ara la Cursa BTT Cuabarrada de Canyelles que té lloc el dia 18 d’octubre.

 

 

 





Paraules clau

càncer/ prevenció/