Actuacions per la implantació de nous carrils bici a la ciutat : Servei de Premsa

Actuacions per la implantació de nous carrils bici a la ciutat

03/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir d’aquest diumenge 4 d’octubre i fins el proper dia 9 l’Ajuntament de Barcelona durà a terme una prova a la plaça Joan Carles I per tal d’avançar en el desplegament de la xarxa de carrils bici a la ciutat. L’objectiu d’aquesta actuació s’inscriu en la voluntat del Govern Municipal de millorar les condicions d’accessibilitat de la bicicleta a Barcelona. En aquest sentit es vol comprovar la viabilitat que aquest espai aculli un carril bici a la banda muntanya que consolidi el moviment més habitual que fan els ciclistes quan creuen la plaça, evitant així el conflicte amb els vianants i sumant un nou itinerari més ràpid i més segur pels ciclistes en calçada.

Per aquest motiu, a partir del diumenge dia 4 es faran els treballs previs i el dilluns 5 d’octubre es realitzarà la implantació provisional d’un carril bici que també comportarà la reprogramació de les diferents fases semafòriques en aquest àmbit de la plaça. Els treballs a realitzar s’efectuaran amb material d’abalisament (cons) i cintes de senyalització horitzontal, mentre que la instal·lació semafòrica serà provisional sobre daus de formigó i amb cablejat aeri. Un equip tècnic vetllarà pel manteniment de la instal·lació provisional mentre que la Guàrdia Urbana de Barcelona treballarà per minimitzar les possibles afectacions a la mobilitat que es puguin produir. La instal·lació provisional romandrà tancada al pas de les bicicletes mentre duri la prova.

Un cop finalitzada l’Ajuntament de Barcelona avaluarà la millor opció per la seva implantació definitiva. Aquesta anirà acompanyada de la continuïtat del carril bus del tronc central de la banda muntanya de la Diagonal que ara presenta una discontinuïtat en el seu pas per aquesta plaça.

 

Carril bici c/Londres

Paral·lelament, també aquest dilluns s’inicien les obres per construir un nou carril bici bidireccional al c/Londres, entre el c/Aribau i l’Av. Josep Tarradellas. El projecte permetrà connectar els carrils bici de l’Av.Diagonal, l’Av. Josep Tarradellas, el c/Urgell i el del c/Calàbria, millorant la connexió ciclista entre el districte de l’Eixample i el districte de les Corts. També es preveu que en el futur enllaci amb el nou carril bici de l’Av. Sarrià.

L’actuació inclourà: treballs d’obra civil per reformar i formar nous guals per al pas de les bicicletes; la formació de les illetes necessàries per a la ubicació de nous semàfors per als ciclistes; els treballs d’instal·lació d’aquests semàfors; i la configuració del carril bici amb el pintat de la corresponent senyalització horitzontal. Les tasques d’obra civil tindran lloc entre el 5 i el 8 d’octubre, mentre que el pintat dels diferents trams del carril bici es farà entre el 19 i el 22 d’octubre.

Aquest nou carril bici té previst la seva entrada en funcionament a finals del mes d’octubre, una vegada la xarxa semafòrica del carril bicicleta estigui operativa.





Paraules clau

bicicleta/ mobilitat/ sostenibilitat/