L’alcaldessa rep una delegació de supervivents d’Hiroshima en el 70è aniversari del llançament de la bomba atòmica : Servei de Premsa

L’alcaldessa rep una delegació de supervivents d’Hiroshima en el 70è aniversari del llançament de la bomba atòmica

05/10/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcaldessa, Ada Colau, ha rebut avui al Saló de la Ciutat una representació de les víctimes dels bombardejos de la ciutat japonesa d’Hiroshima, amb motiu del 70è aniversari del llançament de la primera bomba atòmica, i per mostrar la voluntat d’adherir la ciutat a la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN).

 

21970229745_60ef5a61fd_z

 

Colau ha rebut Masashi Ieshima, membre de Toyukai, Federació d’associacions de supervivents de la bomba atòmica a Tokyo; i a Kuniko Kimura, membre de Kunikos, Associació de supervivents de la bomba atòmica a Chiba i assistent de la secretaría general de l’associació Gensuikyo. Ieshima i Kimura són víctimes d’Hiroshima que es troben realitzant el tour Hibakusha Europa 2015, promogut per l’entitat japonesa Gensuikyo (Japan City Council against A & H Bombs), l’International Peace Bureau i acompanyats a Espanya pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

El tour europeu Hibakusha, una paraula que en japonès s’utilitza per denominar els supervivents de les bombes atòmiques llençades a Hiroshima i Nagasaki el 1945, recorre el continent europeu per transmetre les històries dels supervivents i conscienciar sobre l’ús i els efectes de les bombes atòmiques.

La delegació participarà demà 6 d’octubre a una sessió al Congrés dels Diputats, a Madrid, per donar a conèixer el testimoni d’aquests supervivents i conscienciar dels efectes de les bombes nuclears.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Hiroshima/