Barcelona promourà la informació directa amb la ciutadania durant el desplegament del pla ciutat refugi : Servei de Premsa

Barcelona promourà la informació directa amb la ciutadania durant el desplegament del pla ciutat refugi

07/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament promourà la informació directa amb la ciutadania durant el pla Barcelona Ciutat Refugi. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els màxims responsables del pla, Ignasi Calbó (coordinador), i Isabel Ferrer (directora d’emergències), han participat aquesta tarda en una sessió informativa oberta organitzada per l’Ajuntament de Leipzig amb l’objectiu d’informar als veïns i veïnes sobre la propera obertura d’un centre d’acollida de refugiats. Aquesta és la primera activitat del pla de treball que es desenvoluparà a Leipzig i Munic fins divendres al matí.

Precisament, un dels problemes que s’han trobat algunes ciutats acollidores ha estat la dificultat d’evitar rumors sobre l’arribada de persones i l’atenció que rebran, fet que pot provocar disfuncions en el funcionament dels respectius plans d’acollida i integració.

 

22032876111_426a6962ea_z

 

L’alcaldessa ha explicat que Barcelona està preparada per a ser una ciutat d’acollida i compta amb uns serveis tècnics i d’emergències altament qualificats com s’ha demostrat en nombrosos casos tant a Barcelona com a fora de la ciutat. Amb tot, cada crisi i cada emergència té característiques especifiques i per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona ha volgut conèixer sobre el terreny com s’està fent front a una crisi humanitària de gran envergadura.

Ada Colau ha assegurat que per a garantir el millor funcionament del pla d’acollida no només serà necessari tenir els millors equips d’emergència i atenció a les persones, sinó que també caldrà un contacte directa i permanent amb la ciutadania. “La informació i la transparència són factor claus per a la implicació de la ciutadania. La gent ha de saber què està fent la ciutat, com ho està fent i perquè ho està fent”, ha explicat Colau, que ha dit que l’èxit del pla dependrà també en gran mesura de la resposta que doni el conjunt de la ciutat.

“Acollirem persones provinents d’una guerra. Ningú ha dit que això sigui fàcil, però Barcelona serà, com sempre, una ciutat oberta i solidaria”, ha manifestat després de l’acte informatiu que s’ha celebrat en un institut de Leipzig i que ha congregat a més de 300 persones.

Demà dijous, al matí, l’alcaldessa i l’equip tècnic del pla de Barcelona visitaran l’Ajuntament de la ciutat alemanya per a conèixer el seu pla d’acció en relació dels refugiat i demandants d’asil i també es reuniran amb l’alcalde, Burkhard Jung. Posteriorment, a la tarda, visitaran un centre d’acollida de refugiats i mantindran diversos contactes amb entitats i representants de moviments social que treballen en aquesta crisi humanitària.

L’equip tècnic de Barcelona està especialment interessant en conèixer el cas de Leipzig perquè és una ciutat amb fortes similituds amb Barcelona pel que fa a l’acollida de refugiats. Actualment hi ha uns 3.000 sol·licitants d’asil vivint a Leipzig. Les estimacions de l’Ajuntament són que durant el 2015 n’arribin 5.400 aproximadament.

El pla de treball preveu una última visita dels responsables tècnics a Munic.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ refugiats/